20 / 04 / 2024

Dündar Yetişener: İnşaat malzemesi ihracatında 5'inciyiz!

Dündar Yetişener: İnşaat malzemesi ihracatında 5'inciyiz!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye'nin inşaat malzemesi ihracatında dünyada en büyük 5'inci ülke olduğunu belirterek,. "2015'te 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye'nin inşaat malzemesi ihracatında dünyada en büyük 5'inci ülke olduğunu belirterek,. "2015'te 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi. İnşaat malzemeleri sektörünü değerlendiren Yetişener, 2012'de sektörün pazar büyüklüğünün yaklaşık 100 milyar lira olduğunu belirterek, sektörün işsizliğe de büyük bir katkısı bulunduğunu, 1,5 milyon doğrudan istihdam sağladığını söyledi.

Yetişener, sektör açısından ikinci yarı yılda ilk çeyrekteki büyümenin devam etmeyeceğini, sektörün küçülmese bile mevcut durumunu korumaya devam edeceğini vurgulayarak, sektörün geleceği için özel yatırımcıların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

100. YIL HEDEFİNE 100 MİLYAR DOLARLIK KATKI
Türkiye'nin 500 milyar dolarlık 2023 vizyonuna sektör olarak 100 milyar dolarla katkı sunmayı planladıklarını belirten Yetişener, geçen yıl 21, 2 milyar dolar ihracat yaptıklarını 2012'nin ihracat şampiyonunun inşaat malzemeleri olduğunu kaydetti, Yetişener, 2013'te çevre ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle ihracatta büyüme beklemediklerini ifade ederek, "2013 olumlu değil.

2015'te ise 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. İnşaat malzemesi ihracatında dünyada en büyük 5'inci ülkeyiz" dedi. Yetişener, pazarın canlanması açısından kentsel dönüşümün daha da hızlandınlması, fırsata çevrilmesi gerektiği inancında olduklarını vurgulayarak, "Kentsel dönüşümün 'fiyat değil kalite odaklı' olması gerektiğini her ortamda dile getiriyoruz" diye konuştu.

Yeni Akit

Geri Dön