25 / 04 / 2024

Dünya Bankası uzmanları ERA H&B ofisini ziyaret etti!

Dünya Bankası uzmanları ERA H&B ofisini ziyaret etti!

Çözümün ertesi gününde Kıbrıs emlak sektörü nasıl bir yol izleyecek? Dünya Bankası yetkilileri, mülkiyet başlığını yerinde incelemek için KKTC'deydi. ERA H&B ofisini ziyaret eden uzmanlar, Hüseyin Sadeghi'den sektörle ilgili bilgi aldı.



Müzakere sürecindeki olumlu sinyaller Avrupa Birliği, IMF ve Dünya Bankası’nı da harekete geçirdi. Özellikle IMF ve Dünya Bankası yetkilileri bir süredir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde.. Kritik konu başlıklarını, ülke ekonomisine yön veren sektörleri ve firmaları yakından inceliyorlar. Masa başı araştırmalar sonrası, özel ziyaretler yapıyorlar. Bankacılık sektörünü, turizmi ve havacılığı her yönüyle masaya yatıran Dünya Bankası ekibi, emlak sektörü için de dikkat çeken bir adım attı.


Uluslararası emlak markası ERA'nın Kıbrıs’taki tek acentesi ERA H&B’yi ziyaret eden uzman heyet, firma brokerları Hüseyin Sadeghi ve Çiğdem Kemaler’den sektör hakkında bilgi aldı.


Bölgelerin, konut tiplerinin fiyatlarını tek tek not ettiler. Koçan durumlarını sordular, bankaların hangi tür koçanlara kredi verip vermediği sorusuna yanıt aradılar.


ERA H&B Direktörü Hüseyin Sadeghi’nin en çok dikkatini çeken başlık ise, Dünya Bankası yetkililerinin gündeme getirdiği tazminat konusu. Sadeghi’ye göre çözümün ertesi gününde ortaya çıkacak olası bir  tazminat gündemi için hazırlık yapıyor heyet.


ERA H&B ile Dünya Bankası uzmanlarının toplantısı bir buçuk saat sürdü. Finalde ise bir sürpriz vardı. Heyetin başkanı, ‘Girne’ye hayran kaldım, emekli olduğumda Girne’ye yerleşmek isterim’ diyerek, Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerine bir vurgu daha yaptı.  


KIBRIS EMLAK MERKEZİ


Geri Dön