18 / 04 / 2024

Dünya çapında projeler peş peşe hizmete açılıyor!

Dünya çapında projeler peş peşe hizmete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Haziran’da toplamda 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul- İzmir Otoyolu’nun İzmit Körfez Geçişi’ni oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaptıklarını aktararak, "20 Aralık’ta da bu kez Avrasya Tüneli’nin açılışını yapacağız" dedi.



Erdoğan, 30 Haziran’da toplamda 9 milyar dolarlık bir proje olan İstanbul-  İzmir  Otoyolu’nun İzmit Körfez Geçişi’ni oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün açılışını yaptıklarını aktararak “26 Ağustos’ta ise otoyoluyla birlikte 3 milyar dolarlık bir proje olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdik. Marmaray’ı 2013 yılında hizmete açmıştık. 20 Aralık’ta da bu kez Avrasya Tüneli’nin açılışını yapacağız” dedi.


ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ 5.5 MİLYAR DOLAR


Hızlı tren projelerinin devam ettiğini belirten Erdoğan “Ankara-İstanbul, Ankara-Konya’ya ilave olarak, 2018 yılında Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa-Bilecik hatlarını devreye alıyoruz. Kars-Tiflis demiryolunun inşası bitti, bu yılın sonuna onu da yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi. Erdoğan maliyeti 5.5 milyar dolar olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini ise 18 Mart’ta atmayı planladıklarını söyledi. Efsane bir proje dediği Kanal İstanbul ilgili hazırlıkların devam ettiğini anlatan Erdoğan 3. Havalimanı’nın ilk etabınını da 2018 yılında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.



Star 


Geri Dön