24 / 04 / 2024

Dünya devi mobilya firmaları Çin’de Türk stantlarında buluştu!

Dünya devi mobilya firmaları Çin’de Türk stantlarında buluştu!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, dünyanın farklı yerlerinden mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getiren Uluslararası Mobilya Fuarı CIFF 2016’ya katıldı.



İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, dünyanın farklı yerlerinden mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getiren Uluslararası Mobilya Fuarı CIFF 2016’ya katıldı. Milli ve Interpromob UR-GE organizasyonuyla gerçekleşen katılımda Türkiye’den 38 firma yer aldı.


Çin’in önemli üretim merkezlerinden olan Guangzhou şehrinde 18-21 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Mobilya Fuarı CIFF 2016 bu yıl 36. kez düzenlendi. Klasik ve modern ev mobilyası, ofis, mutfak, bahçe mobilyaları, mobilya üretimi için gerekli hammaddeler, mobilya aksesuarları ve ev tekstili gibi ürünlerin sergilendiği fuar pazarın en önemli temsilcilerini bir araya getirdi. 


Çin’in pazar payından almanın yanı sıra Çin’e mobilya ihracatı yapma konumuna gelen Türk mobilya sektörü bu yıl milli katılım ve UR-GE katılımı ile fuar katılım alanını ikiye katladı. 


İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç fuar katılımcısı firmaları ziyaret ederek katılımcı firmalara başarı diledi.


Güleç; “Çin’in dev mobilya zincirleri stantlara gelerek sipariş verdiler, dünyanın en büyük mobilya üreticisi Çin’e mobilya sattık, katılımımız giderek artacak” dedi.


Türk mobilyası imajının güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan trend alanında sergilenen katma değeri yüksek Türk malı mobilyalar dünyanın dört bir yanından fuara katılan binlerce üretici, toptancı ve ithalatçı firmaların beğenisini kazandı. Bu sayede, uluslararası mobilya pazarında ihracatı arttırma olanağına katkı sağlandı.


Türkiye mobilya sektörü tanıtımı adına büyük önem arz eden CIFF 2016 fuarında Türk mobilyaları toplam 4.000 m2’lik bir alanda tüm dünyaya tanıtılarak dünyanın dört bir yanına ihracat olanakları doğurdu.  

Fuarı, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ve Guangzhou Başkonsolosu Batu Kesmen ziyaret ettiler.



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, dünyanın farklı yerlerinden mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını biraraya getiren Uluslararası Mobilya Fuarı CIFF 2016’ya katıldı. Milli ve Interpromob UR-GE organizasyonuyla gerçekleşen katılımda Türkiye’den 38 firma yer aldı.


İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç fuar katılımcısı firmaları ziyaret ederek katılımcı firmalara başarı diledi. Güleç, “Çin’in dev mobilya zincirleri stantlara gelerek sipariş verdiler, dünyanın en büyük mobilya üreticisi Çin’e mobilya sattık, katılımımız giderek artacak. Türk mobilyası imajının güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan trend alanında sergilenen katma değeri yüksek Türk malı mobilyalar dünyanın dört bir yanından fuara katılan binlerce üretici, toptancı ve ithalatçı firmaların beğenisini kazandı. Bu sayede, uluslararası mobilya pazarında ihracatı artırma olanağına katkı sağlandı” dedi.


Milliyet


Geri Dön