25 / 04 / 2024

Dünya finansının attığı yerlere yatırım yapılacak!

Dünya finansının attığı yerlere yatırım yapılacak!

Yatırım bankası ve varlık yönetim grubu Ünlü&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, dünya finansının kalbinin attığı merkezlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.



Yatırım bankası ve varlık yönetim grubu Ünlü&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, dünya finansının kalbinin attığı merkezlerde yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek, ABD’de aldıkları aracı kurum lisansıyla New York’ta ofis açtıklarını söyledi. Ünlü, “Aldığımız aracı kurum lisansı ile ABD’de yerleşik ve gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan fonlara hizmet vermeyi hedefliyoruz. Böylece ABD’den borsa İstanbul’a daha fazla fon girişini sağlamada önemli rol oynayacağız” dedi. ABD’de aracılık lisansı olan tek Türk finans grubu olduklarını kaydeden Ünlü, Malezya ve Singapur’da temsilcilik anlaşmaları bulunduğunu, önümüzdeki dönemde de dünyanın en önemli finans merkezi olan Londra’da aktif rol alacaklarını söyledi.


Sırada Mısır var

Ünlü, İran’da bir aracı kurumu satın alma işlemini 3-6 ay içinde tamamlamak istediklerini ve sonraki hedef pazarlarının Mısır olduğunu söyledi.


İran’da bir fon kurduklarını ve faaliyet göstermek istedikleri alanlardan bir diğerinin de şirket birleşme ve satın almaları olduğunu belirten Ünlü, “Şu anda iki Türk şirketine danışmanlık veriyoruz. Bir tanesi tüketici ürünleri alanında faaliyet gösteren bir şirket ve İranlı bir şirketin çoğunluk hisselerini almak üzere görüşüyor. Tahminen 60-70 milyon dolarlık bir işlem olacak” dedi.




Milliyet



Geri Dön