28 / 03 / 2024

Dünya Göz Antalya'da açılıyor

Dünya Göz Antalya'da açılıyor

Dünya Göz Nisan'da Antalya hastanesini açıyor, gerçek anlamda sağlık turizmi yapacak



2008 yılında 20 bin yabancı hastanın göz ameliyatını gerçekleştiren Dünya Göz Hastanesi, Antalya'da açacağı yeni hastanesi ile yurtdışından gelecek hastalara hem sağlık hem de tatil paketi sunacak. Dünya Göz, yurtdışından hasta sayısını yeni yatırımı ile yüzde 50 artırmayı hedefliyor

Krize rağmen büyüme planlarından taviz vermeyen Dünya Göz, bu ay içinde  Ankara  hastanesini faaliyete geçirdikten sonra Nisan ayında da Antalya hastanesini açıyor. Ankara hastanesi için 20 milyon dolar yatırım yapan grup, Antalya hastanesi için de 15 milyon dolar harcadı. Dünya Göz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Antalya hastanesinin açılması ile birlikte gerçek anlamda sağlık turizmine geçmiş olacaklarını söyledi.

2008 yılında 20 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini, 5.5 milyon euro döviz geliri sağladıklarını kaydeden Kapıcıoğlu, yeni hastanenin devreye girmesi ile birlikte 2009'da bu rakamı en az yüzde 50 yukarı çekmeyi hedeflediklerini belirtti. Eray Kapıcıoğlu, 97 farklı ülkeden hastaları olduğunu, günde 100 ile 150 arası yabancı hasta ameliyatı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Hedef 30 hastane

Kapıcıoğlu "Dünya Göz Hastaneleri'ne tüm dünyadan büyük bir güven var. Antalya hastanemizin de açılması ile birlikte tam anlamı ile sağlık turizmine geçmiş olacağız" dedi.

Dünya Göz en son Etiler hastanesini hizmete açmıştı. Bakanlığın artık yeni özel hastane ruhsatı vermediğine işaret eden Kapıcıoğlu, daha önce verilmiş ancak yatırıma dönüşmemiş ruhsatlardan satın alarak yeni yatırım yapabileceklerinin de sinyalini verdi. Kapıcıoğlu, halen 11 farklı yerde hizmet verdiklerini, 2010 yılında bu sayıyı yurtdışı ile birlikte 30'un üzerine çıkarmayı planladıklarını da söyledi.

Yatırımcı korunmuyor

Dünya Göz Grubu halen Etiler başta olmak üzere Altunizade, Ataköy, Beylikdüzü, Feneryolu, G.Osmanpaşa, İzmit, Levent, Maltepe, Amsterdam ve Berlin şubeleri ile hizmet veriyor. Bu arada Dünya Göz Hastaneleri'nde göz ameliyatı olmak için dışarıdan gelen hastalar, Dünya Göz'ün 5 yıldızlı otel konforuna sahip odalarında ücretsiz konaklıyorlar.

Kapıcıoğlu, bu noktada devletin büyüme planları olan hastane yatırımcılarını desteklemesi gerektiğine de işaret etti. Kapıcıoğlu, "Türkiye'de büyük yatırımcılar ne yazık ki korunmuyor. Devlet yatırımcının elini kolunu bağlamamalı tam tersine onları korumalı" şeklinde konuştu.

Yabancı fonlar kapıda dışarıda bizi büyütecek bir fona hisse satabiliriz

Eray Kapıcıoğlu özellikle Körfez ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar ve Avrupa'da büyüme hedefleri olduğunu, bu alanlarda büyüme planlarını destekleyecek bir yabancı yatırımcıya yeşil ışık yakabileceklerini söyledi. Yapacakları hisse satışı ile sadece finansman sağlamayı hedeflemeyeceklerini anlatan Kapıcıoğlu, "Bizi yurtdışındaki projelerimizde destekleyecek, büyütecek sinerji yaratacak bir gruba hisse satışı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Kapıcıoğlu şu an yaşanan ekonomik krize rağmen pek çok yatırımcının hisse satın almak için kendileri ile görüşme halinde olduğuna da dikkat çekti.
Vatan

Geri Dön