25 / 04 / 2024

Dünya Göz Hastanesi, 6 hastane satın alacak

Dünya Göz Hastanesi, 6 hastane satın alacak

Dünya Göz Hastanesi, şirketin yüzde 30'u için anlaştıkları Kuveytli ortaktan gelecek parayla Anadolu'daki 6 ilde hastane satın alacak



ANTALYA'DA 10'uncu şubesini açacak olan Dünya Göz Hastanesi, hasta sayısını 2 yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyor. Dünya Göz Hastanesi'nin yönetim kurulu başkanı Eray Kapıcıoğlu, Antalya'daki hastanenin 30 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu söyledi. Yabancı ortaklık konusunda Rekabet Kurulu'ndan izin çıktığını kaydeden Kapıcıoğlu, gelen parayla 6 ilde ruhsatlı hastane alacaklarını belirtti. Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, dün yaptığı basın toplantısında, Dünya Göz'ün Kuveytli National Bank of Kuwait'in kontrolündeki Swan Holding'le yüzde 30'luk hisse satışı konusunda 8 aydır görüştüklerini belirterek şunları söyledi: "Ocakta Rekabet Kurulu'na onay için gitti. Şubatta onay geldi. Henüz para netleşmedi ancak gelecek parayla 6 ilde (Bursa, Kayseri, Antep, Adana, Samsun ve bir il daha) ruhsatlı hastane satın alacağız. Hastane ruhsatı verilmediği için mecburen satın alıp göz hastanesine çevireceğiz" SGK ile 18 gün önce anlaşma imzaladıklarını söyleyen Kapıcıoğlu, anlaşmadan sonra çağrı merkezlerine gelen telefon sayısının 4 binlerden 10 binlere çıktığını bu nedenle 40 kişilik ekibi 55'e yükselttiklerini dile getirdi.

Yurtdışında 10 klinik
Yurt dışında 5 kliniği bulunan Dünya Göz, 2011'e kadar sayıyı 10 noktaya çıkarmayı planlıyor. Şirket haftaya Romanya, nisanda da İngiltere'nin başkenti Londra'da klinik açacak.
Sabah


Geri Dön