20 / 04 / 2024

Dünya Kupası hazırlıklarında 3 işçi hayatını kaybetti!

Dünya Kupası hazırlıklarında 3 işçi hayatını kaybetti!

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak kentlerden Sao Paulo'da, inşaatı devam eden Arena Corinthians Stadı' nda yaşanan iş cinayetinde 3 işçi hayatını kaybetti...





Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak kentlerden Sao Paulo'da, inşaatı devam eden Arena Corinthians Stadı'nda yaşanan iş cinayetinde 3 işçi hayatını kaybetti. 


FİFA'nın "çalışmaların hızlandırılmasını" talep ettiği Brezilya'da, stadyumların inşası ve var olan stadyumların Dünya Kupası için yenilenmesi sürecinde iş güvenliği önlemlerinin alınmaması uzun süredir eleştiri konusu oluyor ve inşaat işçilerinin eylemleriyle konu dünya gündemine taşınıyordu. Nitekim, Arena Corinthians Stadı'nda yaşanan faciada, vincin tribünlerin üzerine düşmesi sonucu 3 inşaat işçisi hayatını kaybederken, en az 6 işçi yaralandı. 


Önümüzdeki ay bitirilmesi planlanan ve 360 milyon dolar harcanan stadyumdaki kazanın, çatının son bölümünün monte edilmesi esnasında gerçekleştiği bildirildi. 2014 yılı Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak Dünya Kupası'nın açılışına ev sahipliği yapacak olan 70 bin kişilik stadyumda, altı Dünya Kupası maçının oynanması planlanıyor. Hükümetin, Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında yalnızca stadyum inşaatları için 3,5 milyar dolara yakın para harcaması, yaz aylarında Brezilya'da yapılan eylemlerle protesto edilmişti. 



Sol Gazetesi 


Geri Dön