29 / 03 / 2024

Dünya Mimarlık Festivali’nden Emre Arolat Architects’e ödül!

Dünya Mimarlık Festivali’nden Emre Arolat Architects’e ödül!

EAA - Emre Arolat Architects, Dünya Mimarlık Festivali’nde Abdullah Gül Üniversitesi Şehir Kampüsü projesi ile “Eğitim Yapıları” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.



Dünya Mimarlık Festivali jürisi, bu ödülü verirken, projenin, eski yapıların ve binaların yeni bir masterplan ve mimari özelliklere uygun ve uyum içerisinde değerlendirilmesini göz önünde  bulundurdu.  

Jüri kararında, projede kullanılan grafik ve planların “çok zarif bir mimari dil ortaya çıkardığı” kayda geçirildi. Cumhuriyet döneminin ilk ve en büyük sanayi kuruluşlarından Sümerbank Bez Fabrikası'nın  atıl tesisleri, Abdullah Gül Üniversitesi'nin eğitim, kültür ve sosyal merkezi olarak hizmet  verecek. AGÜ'nün ilk öğrencileri, 2013-2014 akademik yılında fabrikanın eski depolarından dönüştürülen dersliklerde ders başı yapacak. Kayseri'de 1933 yılında Rus mühendislerce  kurulan Sümerbank Bez Fabrikası, üretimini 1999 yılında durdurmuştu. EAA-Emre Arolat Architects, geçtiğimiz senelerde toplam 12 proje ile finale kalmış ve 2011 senesinde  Antakya Müze Otel ve Sancaklar Cami projeleri ile ‘Highly Recommended’ ödülüne layık görülmüştü.  

Singapur’da beşincisi düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali (World Architectural Festival), dünyanın dört bir yanından binlerce mimarın bir araya geldiği ve projelerin farklı kategorilerde  yarıştığı, günümüzün en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Emre Arolat, bu sene Festival’e aynı zamanda jüri üyesi ve panel konuşmacısı olarak da katıldı.


0212 284 7073

[email protected]

www.emrearolat.com

http://database.emrearolat.com


Geri Dön