25 / 04 / 2024

Dünya Sağlık Örgütü İstanbul'da ofis açacak!

Dünya Sağlık Örgütü İstanbul'da ofis açacak!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Jakab arasında DSÖ İstanbul Ofisi'nin kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı.



Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyor ve çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'da İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık DSÖ İstanbul Ofisi'nin kurulması kararına varıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Jakab anlaşma imzalandı.  


Törenler gerçekleşen günde Bakan Akdağ açıklamalarda bulundu. Akdağ, "Türkiye'nin bu tecrübesini Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölgesi ile birleştirmek ve Türkiye'de DSÖ'nün ofisi ile birlikte bütün dünya ülkelerine buradan ciddi bir katkı vermek gerçekten mümkün ve biz bunu bu ofiste önümüzdeki günlerde göstereceğiz. 2017-2021 biraz uzatılmış bir tarihle 2023 için hazırlamakta olduğumuz stratejik planımız çok daha mükemmel hazırlanmış bir doküman olacak. Hem Türkiye için bizim yapacağımız işler için bize yol gösterecek hem de bütün dünya ülkeleri için örnek bir doküman olacak. Neyi yazar çizerseniz çizin politik karalar, politik destek, rakiplerin adanmışlığı olmadığı müddetçe gerekli sonuca ulaşamazsınız" diye konuşu.




Habertürk 


Geri Dön