28 / 03 / 2024

Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!

Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!

Milyonlarca euro’luk sözleşmelere imza atan dünyanın en iyi futbolcularının rüya gibi yaşamlarını sürdürdükleri evleri. İşte Ronaldo’dan Rooney’e futbolun starlarının yaşadığı malikeneler.



Milyonlarca euro’luk sözleşmelere imza atan dünyanın en iyi futbolcularının rüya gibi yaşamlarını sürdürdükleri evleri. Daha doğru bir ifadeyle malikâneleri. Kulüpleriyle yaptıkları sözleşmelerle kazandıkları paraların yanı sıra yıllık reklam anlaşmalarıyla astronomik gelirler elde eden futbolcular görenlere iç çektirecek saraylarda yaşıyorlar. İşte Ronaldo’dan Rooney’e futbolun starlarının yaşadığı saray yavruları.


Ronaldinho: Dillere destan evi okyanus kıyısında


Brezilya futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri olan Ronaldinho, şu anda futbol kariyerine ülkesinde devam ediyor. Brezilya’da ve Barra Adaları’nda lüks vilları bulunan Ronnie’nin dillere destan güzellikteki evi ise İspanya'da okyanus kıyısında yer alıyor. Üç katlı evin giriş katında geniş bir salon, hobi odaları, spa salonu; bahçesinde ise spor sahası ve yüzme havuzu bulunuyor. Ancak evin en güzel bölümü nefes kesen bir manzaraya sahip olan terası.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


İniesta: Villaları kendi adını taşıyor


Barcelona’nın temel taşlarından biri olan Andrés Iniesta’nın Barcelona’da ikamet ettiği evinin yanı sıra İspanya’nın Kastilya bölgesinde kendi adını verdiği bir villası da bulunuyor. Ünlü yıldızın yaklaşık 6 milyon euro’ya yaptırdığı konakta 5 yatak odası, yüzme havuzu ve hatta bir küçük şapel bulunuyor. Evin en ilgi çekici özelliklerinden biri de Iniesta’nın adının üstüne kabartma yazıyla yazılmış olması.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


Balotelli: 4,8 milyon sterlin ödedi


İtalya Ligi Serie A’dan çıkan hırçın çocuk Mario Balotelli, 2014 yılında Liverpool’a transfer olduktan sonra ilk işi kendisine ev almak oldu. Anfield yakınındaki ev için 4,8 milyon sterlin ödedi. 1.5 kilometre kare alan üzerine inşa edilen evde helikopter pisti, futbol sahası, spor salonu ve yüzme havuzu, küçük bir yazlık köşk bulunuyor.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


Rooney: Mini futbol sahalı ev


Manchester United’ın yıldız forveti Wayne Rooney ailesiyle birlikte Manchester yakınlarındaki Cheshire köyündeki bu malikanede oturuyor. Yüzme havuzu, sıcak su küvetleri, birer spor ve sinema salonu bulunan evde minik bir de futbol sahası bulunuyor. Robin Van Persie, Rio Ferdinand, Peter Crouch gibi ünlü futbolcular da Rooney’in komşuları arasında. İngiliz yıldızın Barbados adasında da muhteşem bir villası bulunuyor.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


Drogba: 7 yatak odası 8 banyo


Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray formasıyla da izlediğimiz Didier Drogba’nın Londra'nın 35 kilometre güneyinde bulunan ve 2007 yılında 15 milyon sterline satın aldığı ev 5000 metrekare alan üzerine inşa edilmiş. Konakta 7 yatak odası, 8 banyo, çocuk oyun odaları, bir kupa odası ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


Cristiano Ronaldo: Sadece giriş katı 800 metrekare


Real Madrid'in süper yıldızı Ronaldo, Madrid’de modern bir mimariye sahip bir evde yaşıyor. İç ve dış  dekorasyonunu sürrealist İspanyol tasarımcı Joaquín Torres'in yaptığı ev geniş bir iç mekana sahip. Sadece giriş katı 800 metrekare olan evde 7 yatak odası, 8 banyo, bir çocuk odası bulunuyor. Tasarımın en can alıcı yönü ise Cristiano Ronaldo’nun adının ve soyadının baş harfleri olan C ve R'yi simgelemesi.


Dünyaca ünlü futbol yıldızlarının malikaneleri!


Bugün


Geri Dön