19 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch yarın İstanbul'da!

Dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch yarın İstanbul'da!

Sürdürülebilir mimarlığın önemli temsilcilerinden, dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch, 3 Haziran 2009 saat 19.00'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde konferans verecek



Stefan Behnisch Konferansı, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin "FRAGMENTS OF LIVING IN ARCHITECTURE" (FOLIA) projesi kapsamında, Çanakkale Seramik & Kalebodur ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Avrupa Birliği'nin bir parçası olmak yolunda ilerleyen Türkiye'de mimarlık mesleğinin "sürdürülebilirlik" prensibi paralelinde, en yüksek standartta uygulanmasını teşvik etmek amacıyla, 2008 yılında hazırladığı "FRAGMENTS OF LIVING IN ARCHITECTURE" (FOLIA) isimli proje ile Avrupa Birliği Merkezi'nden hibe almaya hak kazandı. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin FOLIA Projesi kapsamında yer alan konferanslardan biri olan dünyaca ünlü mimar Stefan Behnisch Konferansı, 3 Haziran 2009, Çarşamba günü saat 19.00'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nin FOLIA Projesi, Türk Mimarlığı'na ilişkin NTV'de yayınlanacak 13 bölümden oluşan bir dizi film, film ile aynı içeriğe sahip internet sitesi ve biri Paris'te diğeri İstanbul'da gerçekleşecek iki konferansı kapsamaktadır. Türkiye'nin önde gelen mimarlarından Han Tümertekin ve Emre Arolat'ın konuşmacı olarak katıldığı, proje kapsamındaki ilk konferans 15 Mayıs 2009'da Paris'te gerçekleştirildi. 
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen seramik üreticilerinden biri olan Çanakkale Seramik & Kalebodur ana sponsorluğunda, projenin İstanbul ayağında 3 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan konferansta; sürdürülebilir mimarlığın önemli temsilcilerinden dünyaca ünlü Alman mimar Stefan Behnisch; mimarlığa, içerik temelli bir yaklaşımla bakmak konusundaki deneyimlerini Türk mimarlar ile paylaşacak. 

Konferansın konuşmacısı Stefan Behnisch'in sahibi olduğu Behnisch Architekten mimarlık bürosu, sürdürülebilir mimarlığın dünyadaki önemli temsilcilerinden. Sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle değer görülen Behnisch Architekten, büro boyutlarını ve iş hacmini büyütmenin öncelikli amaç olduğu o dünyadan orta boy ölçeğinde, ama çevresel duyarlılıklı bir çalışma gündemine doğru evrilen mimarlığın en önemli temsilcilerinden biri. Büronun ekolojik yapılar statüsünde Avrupa kıtası özelinde geliştirdiği pilot proje; Doğa Araştırmaları ve Ormancılık Enstitüsü (Wageningen, Hollanda), tasarımının sadeliğine rağmen yüksek enerji verimiyle geniş yankı uyandırdı. Grup şimdilerde Almanya'nın yanısıra, ABD'de Harvard Üniversitesi, Los Angeles ve Chicago; İsviçre'de Cenevre; İtalya'da Ravenna; Paris ve Kazakistan'da projeler hazırlıyor. 


Geri Dön