26 / 04 / 2024

Dünyadaki 9. mobilya test laboratuvarı İnegöl'e açılıyor!

Dünyadaki 9. mobilya test laboratuvarı İnegöl'e açılıyor!

2 milyon avroya mal olan mobilya test laboratuvarı, Dünyadaki 9. test laboratuvarı İnegöl'de açılacak... 17 Ekim'de kapılarını açacak laboratuvar Modef Expo Fuarı'yla aynı tarihte hizmete girecek...



Türkiye'nin ilk Mobilya Test Laboratuvarı'nın, mobilya üretiminin önemli merkezlerinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde 17 Ekimde hizmete gireceği bildirildi. İnegöl Mobilya Fuar Merkezi bünyesinde kurulan Mobilya Test Laboratuvarı'nda incelemelerde bulunan TÜV Rheinland Türkiye (Uluslararası Standartlar Sertifikasyon Denetim AŞ) Genel Müdürü Sebastian Doose, mobilya testlerinin artık Türkiye'de yapılmasının önemine dikkati çekerek, bunun üretici maliyetlerini düşüreceğini söyledi.
Doose, Türkiye'deki mobilya sektörünü bu konuda desteklemek istediklerini ifade ederek, "Dış ülkelere satış ve her konuda destek vermek istiyoruz. İnegöl'deyiz, çünkü İnegöl, Türkiye'de mobilya sektöründe önde giden bölgelerden biri. Biz de TÜV Rheinland olarak her zaman müşterinin yanında olmak isteriz, bunun içinde İnegöl'de Mobilya Test Laboratuvarı kurmuş bulunuyoruz" diye konuştu. Türkiye'de üretilen mobilyaların, artık bütün dünyada satıldığını vurgulayan Doose, şunları kaydetti: "Türkiye'de mobilya sektörünün gittikçe daha önemli olan bir ekonomi faktörü olduğunu fark ediyoruz. Zaten test şirketi olduğumuz için müşteriye genel olarak aldığı ürünün kalitesini ve beklentilerini servis ediyoruz. Türkiye'de üretilen mobilyaların testleri, burada yapılamadığı için genelde Almanya'ya veya başka ülkelere gönderiliyordu. Bu da tabii ki maliyetli oluyordu. Türkiye'de açtığımız test laboratuvarı, bu konuda üreticilerin maliyetini de düşürür."

25 NOKTADAN TEST EDİLECEK

İnegöl Mobilya Test Laboratuvarı Direktörü Adem Durmaz da dünya genelinde 8 Mobilya Test Laboratuvarı bulunduğunu, 9'uncusunun İnegöl'e açılacağını belirtti.

Durmaz, test laboratuvarının mobilyaların hem kalitesi hem de emniyeti açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Gelen ürünleri biz teste tabi tutacağız. Teste tabi tutarken yaklaşık 25 istasyondan geçecek ve bu 25 istasyon noktasından geçtikten sonra bu ürünler hakkında pozitif ya da negatif test raporları oluşacak" dedi.

SERTİFİKA ANAHTAR GİBİ OLACAK

TÜV Rheinland olarak verdikleri sertifikaların aynı zamanda üreticiler için bir avantaj olduğunu ifade eden Durmaz, "Üreticiler, aldıkları sertifikaları, ihracata yönelik çalışıyorlar ise bunu dünyada satın alan kişilerin önüne koydukları zaman anahtar gibi kullanabilir. Satın alanlar ürünlerin fiyat politikasına değil aynı zamanda hem kalite hem de emniyet konusuna bakıyorlar. Her ürün yurt dışına satıldığı zaman emniyeti maksimum olması gerekir" diye konuştu.
AA


Geri Dön