02 / 05 / 2024

Dünyagöz, Almanya'da tam teşekküllü ilk göz hastanesini açacak!

Dünyagöz, Almanya'da tam teşekküllü ilk göz hastanesini açacak!

Dünyagöz Hastanesi, yurtdışında ilk tam teşekküllü göz hastanesini 8 milyon Euro yatırımla Almanya'da açarken, 2011 ve 2012 döneminde toplam 61 milyon Euro yeni yatırım yapacağını açıkladı...



Dünyagöz Hastanesi, yurtdışında ilk tam teşekküllü göz hastanesini 8 milyon Euro yatırımla Almanya'da açarken, 2011 ve 2012 döneminde toplam 61 milyon Euro yeni yatırım yapacağını açıkladı Dünyagöz Hastanesi yurtdışında ilk tam teşekküllü göz hastanesini 8 milyon Euro yatırımla Almanya'da açmaya hazırlanırken, 2011 ve 2012 döneminde toplam 61 milyon Euro yeni yatırım yapacağını açıkladı.

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, göz sağlığı alanında Türkiye'de 11, yurt dışında ise altı ayrı noktada faaliyet gösteren ve Türkiye'nin ilk branş hastanesi unvanına sahip olan Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 15. yılını Almanya'da açmaya hazırlandığı tam teşekküllü hastane yatırımıyla kutlayacaklarını söyledi. Eray Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 15 yılda göz sağlığı alanında elde ettiği sonuçları ve büyüme hedeflerini aktardığı basın toplantısında Türkiye'nin Avrupa'daki ilk tam teşekküllü göz hastanesini 1 Haziran'da Frankfurt'ta açacaklarını ve hasta kabulüne de bu tarih itibariyle başlayacaklarını belirtti.

-FRANKFURT'A 8 MİLYON Euro'LUK YATIRIM-

Kapıcıoğlu, Frankfurt Schaumainkai'da Mein Nehri kıyısında hizmete girecek hastanenin 8 milyon Euro'ya mal olduğunu belirterek, "Avrupa'nın gözüne bakmaya talibiz" dedi. Kapıcıoğlu, Frankfurt Hastanesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Avrupa Birliği'nin kalbinde ilk kez bir Türk sağlık grubu tam teşekküllü hastane açıyor. Almanya 82 milyon nüfusa sahip bir ülke. Frankfurt Hastanesi ile Almanlar başta olmak üzere tüm Avrupalılara hizmet vereceğiz. Günde 250 muayene, 50 ameliyat ve 70 lazer ameliyatı yapma kapasitesine sahip hastanemizde, Alman devlet sigortası kapsamında her türlü komplike göz ameliyatı yapılacak. "

Kapıcıoğlu, Frankfurt'ta açılacak hastanenin Türkiye'de kornea bekleyen 8 bin kişiye de umut ışığı olacağını belirtti. Kornea ithalatının 5 yıldır durdurulmuş olmasının Türkiye'de kornea sıkıntısının yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, "Frankfurt hastanemize ithal ettiğimiz kornealar ile Türkiye'de kornea bekleyen hastaları Almanya'ya götürüp nakil ameliyatını yapacağız. Hastaların Almanya hastanemize gelişleri tarafımızdan organize edilecek" dedi.

-"GELECEK İKİ YIL İÇİNDE 61 MİLYON Euro'LUK YATIRIM YAPACAĞIZ"-

Avrupa'daki yatırımlarının tüm hızıyla devam edeceğini ifade eden Eray Kapıcıoğlu yeni açılışlarla ilgili olarak, "2011 yılında Almanya dışında İngiltere Londra'da hastane açmayı planlıyoruz. 2012 de ise Rusya, Ukrayna ve Körfez bölgesinde hastane açma planımız bulunuyor" diye konuştu. Yurtdışı yatırımlarını hızlandıran Dünyagöz'ün Türkiye'de de yeni hastanelerle büyümeye devam edeceğini belirten Kapıcıoğlu, Mayıs ve Haziran ayında  Adana  ve Samsun'da yeni hastaneler açacaklarını İzmir, Konya, Bursa ve Erzurum başta olmak üzere altı şehirde daha olmayı hedeflediklerini söyledi. Kapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011'de yatırım planımızı 31 milyon Euro, 2012 yatırım planımızı 30 milyon Euro olarak yaptık. 2 yılda 1200 kişiye daha istihdam yaratacağız. Yatırımlarımızı tamamlayıp iki yıl içerisinde halka açılacağız. "

-15 YILDA 250 BİN YABANCI HASTA-

Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun 15 yılda Türkiye sağlık turizminin büyümesinde öncü kurumlardan biri olduğunu dile getiren Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nda bugüne kadar 250 bin yabancı hastanın tedavi olduğunu, geçen yıl ise 25 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini belirtti. Kapıcoğlu 2011 sonunda 40 bin yabancı hasta hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Göz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu ise, Dünyagöz'ün 15 yılda elde ettiği başarısının gelişmeye açık olmasına ve bilimin geldiği en son noktayı tedavi hizmetlerine yansıtan birer kurum olmasına bağlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Devranoğlu, "15 yılda Dünyagöz hastanelerinin kapısından toplam 3 milyon 200 bin hasta girdi, 350 bin hasta büyük göz ameliyatı, 400 bin hasta lazer ameliyatı oldu ve sağlığına kavuştu" dedi.
Haberler.com
 
 


Geri Dön