26 / 04 / 2024

Dünyanın 468'inci zengini Ali Ağaoğlu

Dünyanın 468'inci zengini Ali Ağaoğlu

Forbes'ın Dünya Milyarderler Listesi'ne bu sene Koç ve Sabancı giremezken Ali Ağaoğlu 468'inci sıradan listeye girmeyi başardı.



Forbes Milyarderler Listesi dün açıklandı. Dünya ekonomisinin yaşamakta olduğu kriz zenginlerin de parasının mum gibi erimesine neden oldu. Dünyadaki dolar milyarderi sayısı da 1125'ten 793'e gerilerken listenin net değeri 4.4 trilyon dolardan 2.4 trilyon dolara indi. Genel olarak bakıldığında zenginlerin parası yüzde 35 oranında azaldı. 2003'ten bu yana ilk kez listede rekor sayıda azalma olduğunu açıklayan Steve Forbes, bu kadar büyük bir ekonomik depremin yanı sıra hala fırsatlar yaratan girişimciler de bulunduğuna dikkat çekti. Kriz, Türkiye'nin zenginlerini de vurdu. Forbes'in geleneksel olarak bu yıl 23'üncüsünü hazırladığı 'Dünya Milyarderler Listesi' araştırmasına göre dolar milyarderi Türk sayısı 13'e düştü.

TÜRKLERİN LİSTE BAŞI ÖZYEĞİN
Listeye 221'nci sıradan giren Hüsnü Özyeğin ve 224'üncü sıradan giren Mehmet Emin Karamehmet'i 450'nci sırada Şarık Tara takip etti. Türkiye'den daha önce listeye giren Koç, Sabancı, Eczacıbaşı ve Doğan aileleri bu sene milyarderler listesine giremezken, müteahhit Ali Ağaoğlu 468'inci sıradan listeye girmeyi başardı. Listeye göre bazı işadamları sert düşüşlerden daha fazla etkilendi. Örneğin Mustafa Koç'un serveti yüzde 70, Aydın Doğan'ın serveti yüzde 63 eridi. Listenin en çok para kaybedeni ise Enka'nın patronu Şarık Tara oldu. Tara'nın servetinden tam 2.5 milyar dolar buharlaştı. Bu yıl listenin ilk sırasında ise Hüsnü Özyeğin yer aldı. Milyarderler kulübünde bu yıl, Sabancı ve Koç soyadı taşıyan tek bir kişi bile yer almadı.

AĞAOĞLU GİRDİ
Listede geçen yıla göre servetini artıran tek isim Ali Ağaoğlu oldu. Servetini 100 milyon dolar artırarak 1.4 milyardan 1.5 milyar dolara çıkaran Ağaoğlu, arsa alımları ve projeleriyle dikkat çekiyor.

Sabah

Geri Dön