29 / 03 / 2024

Dünyanın en iyi 10 stadyumu!

Dünyanın en iyi 10 stadyumu!

Statlar; tarihleriyle, atmosferleriyle ve mimari yapısıyla farklılıklar oluşturur. Ancak bazı statlar vardır ki her alanda diğerlerinden ayrılır. İşte tarihi ve mimari özellikleriyle öne çıkan dünyanın önde gelen 10 stadı.



Allianz Arena, Bayern Munich & 1860 Munich (Almanya)

1860 ve Bayern Münih'in yanısıra, Alman Milli Takımı'nın maçlarının da oynandığı stadın rengi maç oynayan takımın rengine göre değiştirilebiliyor.



Soccer City, Kaizer Chiefs (Güney Afrika)

Kaizer Chiefs'in maçlarını oynadığı Soccer City, aynı zamanda 2010 Dünya Kupası finalline ev sahipliği yaptı. 95 bin kişinin Vuvuzelalı tezahüratları, futbol literatüründeki yerini aldı.



Santiago Bernabeu, Real Madrid (İspanya)

81,254 seyirci kapasiteli Bernabeu, rakip takım taraftarlarının en çok baskı altına alındığı statlardan biri. El Clasico derbilerine ev sahipliği yapmasının yanısıra, bu inanılmaz statta Dünya Kupası, Avrupa Kupası ve Şampiyonlar Ligi finalleri oynandı.



Old Trafford, Manchester United (İngiltere)

Manchester United'ın maçlarını oynadığı Old Trafford, İngiltere'nin en büyük statlarından biri.


Estadio Alberto J. Armando, Boca Juniors (Arjantin)

Arjantin'in köklü kulüplerinden Boca Juniors'un maçlarını oynadığı ve La Bombonera (Şeker kutusu) lakaplı stat, Dünyanın ambiansı en iyi futbol sahalarından biri olarak gösteriliyor. Boca taraftarları takımlarına müthiş destek verirken, taraftarları da “La Doce” (12'inci adam) lakabıyla tanınıyor.



Ibrox, Rangers (İskoçya)

Yüzlerce kişinin yaralandığı kazaların ardından 1970'lerde tüm stat koltuklu hale getirildi. Tribünlerin sahaya yakınlığından dolayı, taraftarlar oyunculara büyük baskı oluşturabilmekte ve deplasman takımları için Ibrox Stadı en zorlu statlardan biri haline gelebilmekte.



Maracana (Brezilya)

Futbol tarihinin en önemli statlarından biri olan Maracana'da, lig ve Brezilya Milli Takımı'nın maçları oynanıyor. 74,738 kapasiteli statta, futbolseverler inanılmaz bir atmosfer oluşturmaktan geri kalmıyor.



San Siro, Milan ve Inter (İtalya)

Sadece İtalya'nın değil dünyanın en iyi takımlardan Milan ve Inter'in maçlarını oynadığı San Siro en çok ziyaret edilmeyi hakeden statlardan biri. Buradaki maçlarda taraftarlar inanılmaz bir atmosfer yaratırken; tezahüratlar, pankartlar ve meşaleler bambaşka bir ambiansın ortaya çıkmasına neden oluyor.



Anfield, Liverpool (İngiltere)

Liverpool, çıkış tüneline geldiği anda, 40 bin kişi "Asla Yalnız Yürümeyeceksin" şarkısını aynı anla söyleyerek inanılmaz bir ambians yaratıyor.


Camp Nou, Barcelona (İspanya)

99,354 oturma kapasiteli Camp Nou, Avrupa'nın en büyük stadı ünvanını elinde bulunduruyor. Katalanların dünyaya açılan kapısı olan Barcelona'nın maçlarını izlemek için dünyanın dört bir yanından seyirci bu stadı ziyarete geliyor.



TOKİ Haber


Geri Dön