18 / 04 / 2024

Dünyanın en iyi restoranı Danimarkalı Noma seçildi!

Dünyanın en iyi restoranı Danimarkalı Noma seçildi!

Danimarkanın başkenti Kopenhagdaki Noma adlı restoran, Dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde birinci sıraya yerleşti. Böylece İspanyadaki El Bullinin dört yıllık saltanatı da sona ermiş oldu...



Danimarkanın başkenti Kopenhagdaki Noma adlı restoran, Dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde birinci sıraya yerleşti. Böylece İspanyadaki El Bullinin dört yıllık saltanatı da sona ermiş oldu. Meşhurlardan The Fat Duck ise en prestijlilerden sayılan sıralamada bu yıl ikinci sıradan üçüncülüğe geriledi. İngiliz gurme dergisi San Pellegrino sponsorluğunda belirlenen dünyanın en iyi 50 restoranı arasında Türkiyeden bir restoran bulunmuyor.

Mönüsünde misksığırı, tulum peyniri ve deniz suyu gibi lezzetlere de yer veren ve 32 yaşındaki şef Rene Redzepi tarafından yönetilen Noma, sadece Kuzey Avrupa bölgesinden yemekler sunuyor. Restoran aynı yarışmada geçen yıl üçüncü olmuş, birinciliğiyse geçtiğimiz aylarda bir süreliğine kapanma kararı aldığını açıklayan El Bulli elde etmişti.

Kuzey Avrupa ve yemek...
Yemek uzmanları Nomanın sırrının yerel olmasında, küçük çaplı bir hizmet anlayışı benimsemesinde ve taze malzeme kullanmasında yattığını düşünüyor.

Yemeklerde mevsimlik ve bölgesel tatlara ağırlık veren, hem yenilikçi hem de geleneksel bir restoran olan Noma, son yılların en gözde restoranlarından biri. İsminin hikyesi de hayli basit.

Noma, Kuzey Avrupa anlamına gelen Nordic sözcüğü ve yemek anlamına gelen mad sözcüğünden türetilmiş. (The Daily Mail)
Radikal


Geri Dön