25 / 04 / 2024

Dünyanın en uzun tüp geçidi hizmete açıldı!

Dünyanın en uzun tüp geçidi hizmete açıldı!

Çin'in en uzun nehri olan Yangzı'nın Şanghay bölümünde inşa edilen, dünyanın en uzun tüp geçidi hizmete açıldı



Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, 12.6 milyar yüene (yaklaşık 2.77 milyar TL) mal olan 25.5 kilometre uzunluğundaki tüp geçidin inşaatı beş yılda tamamlandı. Geçidin tamamlanmasının ardından, Çin'in üçüncü büyük adası Çongming'le Şanghay karadan birbirine bağlandı.
Tüp geçidin en derin kısmı, nehir yüzeyinin 55 metre altında bulunuyor. Japonya'nın Tokyo Körfezi'ndeki tüp geçitse 50 metre derinden geçiyor.
Öte yandan Şinhua haber ajansı, Çongming adasından bölgenin kuzeyindeki Ciangsu eyaletine başka bir köprü ve tüp geçidin inşaatının başladığını da duyurdu.
Radikal

İlgili haber:

Dünyanın en uzun tüp geçidinin inşaatı 5 yılda tamamlandı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

En uzun tüp geçit hizmete girdi

Çin'in en uzun nehri olan Yangzı'nın Şanghay bölümünde inşa edilen, dünyanın en uzun tüp geçidi hizmete açıldı. 2.77 milyon TL mal olan 25.5 kilometre uzunluğundaki tüp geçidin inşaatı 5 yılda tamamlandı. Geçidin tamamlanmasının ardından, Çin'in üçüncü büyük adası "Çongming" ile Şanghay karadan birbirine bağlandı. Tüp geçidin en derin kısmı, nehir yüzeyinin 55 metre altında bulunuyor. Japonya'nın Tokyo Körfezindeki tüp geçit ise 50 metre derinden geçiyor.
Sabah


Geri Dön