25 / 04 / 2024

Dünyanın en yüksek rezidansı Marina 101'de yaşam 2015'te başlıyor!

Dünyanın en yüksek rezidansı Marina 101'de yaşam 2015'te başlıyor!

TAV İnşaat'ın Dubai'de yapımına devam ettiği Marina 101'de son viraja girildi. 425 metrelik uzunluğuyla dünyada Türk müteahhitler tarafından hayata geçirilen en yüksek bina unvanına sahip proje 2015'te tamamlanacak...




TAV İnşaat'ın Dubai'de yapımına devam ettiği Marina 101'de son viraja girildi. 425 metrelik uzunluğuyla dünyada Türk müteahhitler tarafından hayata geçirilen en yüksek bina unvanına sahip proje 2015'te tamamlanacak.



2009 yılında Dubai'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle inşaatı durdurulan dünyanın en yüksek rezidans projesi Marina 101'de sona yaklaşıldı. Türk inşaat devi TAV'ın imzasını taşıyan projenin yaklaşık yüzde 85'i tamamlandı. 425 metrelik uzunluğuyla dünyada Türk müteahhitler tarafından hayata geçirilen en yüksek bina olma özelliği taşıyan projede yaşam 2015'in ilk çeyreğinde başlayacak. 


2009 KRİZİ PRO JEYİ VURDU 

Sheffield Holding İş Geliştirme Koordinatörü Patrick El Khoury proje tamamlandığında, Burj Khalifa'dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nin ikinci en yüksek kulesi olacağını söyledi. Kaba inşaatın yüzde 85'ini tamamladıklarını belirten El Khoury, "Şu an itibarıyla projenin inşaatını tamamlama seviyesine geldik. Gelecek yılın başlarında inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. 2015'in ilk çeyreği gibi konutları teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. Dubai Marina 101 projesinin 2007 yılında başlatıldığını ancak 2008'de ekonomik kriz nedeniyle durdurulduğunu anlatan El Khoury, bu durumun kendileri için utanç verici olduğunu söyledi. El Khoury, "Eğer projemiz durdurulmayıp 2010 yılında tamamlanmış olsaydı, bugün Burj Khalifa'nın rekoru bizdeydi" diye konuştu. Dubai'de yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizen El Khoury "Önümüzdeki altı ay içinde tekrar yeni yatırımlara odaklanmak istiyoruz. Ağırlıklı olarak turizm sektöründe proje geliştirmek istiyoruz" diye konuştu. 


OTEL REZİDANS KONSEPTİ TUTTU

Projenin ilk 33 katının 5 yıldızlı otel konseptinde tasarlandığını anlatan El Khoury, 34. kattan 100. kata kadar da rezidans dairelerin olacağını söyledi. Tamamlandığında otel servislerinden rezidansların da faydalanacağını belirten El Khoury, "Otelin yönetimi için uluslararası markalarla görüşüyoruz. Kuleye katma değer kazandıracak çok güçlü bir marka olması gerekiyor" dedi. El Khoury, otel-rezidans konseptine çok talep aldıklarını 10 gün içinde hemen hemen hepsini sattıklarını dile getirdi.



Sabah 


Geri Dön