27 / 04 / 2024

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ''Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. ''dedi.



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, FETÖ'nün ilk kurbanı olduklarını söyledi. Başkan Genç, "Belediyemize FETÖ savcıları haksız operasyonlar düzenleyip, bize itibar suikasti yaptı. O dönem bizi kimse dinlemedi. Ama şimdi adalet yerini buldu" dedi 





'ASKERİ KIŞLALAR BETONLAŞMASIN' 



Kışlalar şehir dışına çıkarılmalı mı? 


Askeri okulların kapatılmasına karşıyım. Asker 03 olmazsa savunma da olmaz. Askeri de her zaman siyasetin dışında tutmak zorundasınız. En önemli vurgulardan biri laiklik. Kışlaların şehir dışına çıkarılmasıyla rant kavgası yaşanacağını  düşünüyorum. Kuleli Askeri Lisesinin yerinin 2013'te satıldığı söyleniyor. Benzer yerler var. Mesela Yıldız'ın içindeki askeri alanlar. Deniz Kuvvetleri'nin Beykoz'un kenarında yüzlerce alanı var. Asker şehir dışına çıkarılmalı ama buralar betonlaştırılmamalıdır. 



Biraz da hizmetlerinizi konuşalım.


3. Köprü’nün yapılmaması için meclis karan almıştık ama dinletemedik. Ormanlarımız gitti. Acısı sonradan çıkacak. İstanbul temiz havasını Poyraz bölgesinden alıyor. Sarıyer’de 5 yılda temel alt yapı sorunlarını çözdük. Hayatın her alanına dokunduk. Mesela 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz. Yaşamı kolaylaştırıyoruz ve yeni bir yaşam kurma çabasındayız. Sosyal sorumluluk projemiz var. Kadınlar, gençler ve sokak hayvanlarıyla ilgili pek çok proje üretiyoruz. Sorunlarla da uğraşıyoruz. Yetki karmaşası var. Bazı yerlerde engelleniyoruz. Sahile hiç dokunamıyoruz. Üstelik oralarda çok ciddi görüntü kirliliği yaratan binalar var. Sarıyer Akademi’de 200’e yakın öğrenciyi eğittik ve üniversitelere yerleştirdik. Üstelik ücret almadan. İnsanların barış içinde yaşaması için çalışıyoruz. Hedefimiz yaşam. Ancak bazı konularda engelleniyoruz. Mesela Sarıyer bir balıkçı kenti ama balık satış merkezimiz yok. Yapamıyoruz. Çünkü ön görünüm Büyükşehir’in yetkisinde.



Sarıyer için en önemli projeniz nedir?


Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. Kendi enerjisini üreten, su ihtiyacını yağmur suyundan karşılayan, ekolojik demo parkı bulunan şahane bir bina. İçinde kültür merkezleri, iki ayn müze, tiyatro salonları olacak. Bina dünyanın en ünlü akreditasyon sertifikasını almış akıllı ve insan sever bir bina.





Alev GÜRSOY CİMİN/Posta


Geri Dön