27 / 04 / 2024

Dünyanın yeni ofis yönelimi: Mutlu Ofisler

Dünyanın yeni ofis yönelimi: Mutlu Ofisler

FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Türk iş dünyasının yeni nesil ofislere ihtiyacı olduğunu söyledi, "Yeni nesil ofis, yeni inşa edilmiş bina anlamına gelmiyor" dedi.



FerYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Türk iş dünyasının yeni nesil ofislere ihtiyacı olduğunu söyledi.


Harvard Business Review öncülüğünde düzenlenen 'Mutlu ofisler: İnsanı Harekete Geçiren Yaşam Alanları' etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Kumova, "Dünyada farklı coğrafyalarda, farklı tarzda çalışma alanları görmek mümkün. Bir de, tüm bunlardan bağımsız olarak evrenselleşen bir ofis eğilimi var. Bunlar, yüksek teknolojiye sahip, geniş sosyal imkânları bünyesinde barındıran ve çağa ayak uyduran ofisler" dedi. 


Kumova, değişen yeni nesil ofis kavramını şu cümlelerle yorumladı: "Önce bu kavramı irdelemek gerekiyor. Yeni nesil ofis, sadece yeni inşa edilmiş bir bina anlamına gelmiyor. Bir zamanlar ofis temel olarak m2/kişi sayısı gibi basit bir verimlilik hesabı iken, şimdi ofis verimliliği, içerdiği sosyal imkânlar, teknolojisi, sosyalleşme, eğlence ve spor tesislerinin bütününden oluşuyor. Bu yeni anlayış trendleri belirliyor. Dünyanın en büyük şirketlerinin merkez ofisleri artık 'kampus' konseptinde inşa ediliyor. Peki nedir bu kampus konsepti? Küresel şirketler, çalışanlarından daha fazla verim alabilmek için kampus konseptini benimsemiş durumda. Google, Microsoft gibi dünya devleri çalışanlarına ev rahatlığında çalışma ortamı sunuyorlar." 


Sabah




Geri Dön