26 / 04 / 2024

Dünyayı değiştirecek 5 projede Kanal İstanbul ilk sırada!

Dünyayı değiştirecek 5 projede Kanal İstanbul ilk sırada!

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Site, Kanal İstanbul'u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi. Bu projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi ikinci kez bağlanacak...



Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projede Kanal İstanbul'u ilk sıraya koydu

1 Kanal İstanbul
AMERİKAN Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Site, Kanal İstanbul'u dünyayı değiştirecek projeler arasında ilk sıraya yerleştirdi.

İstanbul Boğazı'ndan gece çekilmiş bir görüntüye yer veren Huffington Post, bu projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi'nin ikinci kez bağlanacağını yazdı. İnternet sitesi şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın olarak adlandırılan projeyle Karadeniz ve Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak. 48.2 kilometre uzunluğunda olması planlanan kanal, Boğaz'a ikinci bir alternatif olacak. Boğaz Köprüsü'nden her yıl yaklaşık 50 bin gemi geçiyor. Gaz tankerlerinden yük dolu konteynerlere kadar bu bölge oldukça yoğun bir trafiğe sahip. Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesi ile Boğaz su sporları ve diğer aktiviteİere açılırken, yeni kanaldan da konteyner ve gaz tankerleri geçecek."

Yeri: İstanbul (Avrupa Yakası)
Durum: Proje aşamasında  
Bağlantı: Marmara Denizi- Karadeniz
Uzunluk: 40-50 km ¦ Genişlik: 125 metre

2 Çin-PingTan Sanat Müzesi
ASYA'nın en büyük sanat müzesi olacak. 40 bin metrekarelik bir alana yapılan müze, Çin'in Fujian Eyaleti'ne bağlı Pingtan Adası'nda yer alıyor. Adanın adıyla anılan müze, denizin ortasında bir adacık şeklinde inşa ediliyor.

Yeri: Çin-Fujian Eyaleti'ne bağlı Pingtan Adası
Alanı: 40 bin metrekare
Özelliği: Asya'daki en büyük müze
Maliyeti: 265 milyon TL

3 Kapsülle Yolculuk
Hyperloop adlı boru kapsülle insanlar adete ışınlanacak

Projenin sahibi: Elon Musk
Özelliği: Alternatif süper hızlı ulaşım aracı
Yolcu sayısı: 28
(Henüz hipotez aşamasında)

4 Uluslararası Uzay İstasyonu

20. yüzyılın en büyük projesi olarak görülüyor. 15 ülkenin işbirliğiyle inşa edilen ve Alçak Dünya Yörüngesi'ne (ADY) yerleştirilmiş olan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çeşitli uzay araştırmaları ve incelemeler yapılıyor. 2000 yılından bu yana astronotların gittiği istasyonun 1998 yılında başlayan inşaatı 2011 yılında tamamlandı. İstasyonun 2020 yılına kadar görevine devam etmesi bekleniyor.
Başlama yılı: 1998
Tamamlanma yılı: 2011
Yörünge yüksekliği: 370 km
Yörüngedeki hızı: 7.71 km/s
Fırlatma tarihi: 20 Kasım 1998
Maliyet: 150 milyar dolar

5 Sky City
ÇİN'in Hunan Eyaleti, Changsha'da temmuz ayında temeli atılan "Sky City" binası 838 metrelik yükseklikle dünyanın en yüksek binası olacak. Sky City, tamamlandığında yüksekliği 828 metre olan Dubai'deki Burç Halife'den birincilik unvanını alacak.
Yeri: Çin'in Hunan Eyaleti
Uzunluğu: 838 metre
Yapım yılı: 2013Temmuz
Tamamlanmasının beklendiği tarih: 2014-Nisan


Habertürk

Geri Dön