28 / 03 / 2024

Dupont-Pioneer Tohumculuk, Adana’ya 6.5 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Dupont-Pioneer Tohumculuk, Adana’ya 6.5 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Adana’ya 6.5 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan Dupont-Pioneer Tohumculuk firmasının Ortadoğu Temsilcisi Halide Aydınlık ve Pioneer Tohumculuk Genel Müdürü Zekeriya Arı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti...




Adana’ya 6.5 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanan Dupont-Pioneer Tohumculuk firmasının Ortadoğu Temsilcisi Halide Aydınlık ve Pioneer Tohumculuk Genel Müdürü Zekeriya Arı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti.


Dupont-Pioneer Ortadoğu Temsilcisi Halide Aydınlık, Adana’ya 6.5 milyon dolar tutarında bir yatırım planladıklarını ve bunu kısa zamanda hayata geçireceklerini anlattı. Yatırımla ilgili çalışma yapmak üzere Adana’da bulunduğunu belirten Halide Aydınlık, “Karataş yolu üzerinde kurulu Pioneer Tohumculuk tüm Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapıyor. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden bir firmayız. Yeni yapacağımız yatırım ile mısır ve ayçiçeği tohumu ihracatında Adana, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünyada ikinci sırayı alacak.” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da firmanın Adana’daki yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pioneer’in Avrupa ve Ortadoğu’nun mısır ve ayçiçeği tohumu ihtiyacını karşılayarak Adana’ya önemli bir katma değer kazandırdığını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Ayrıca firmanın merkezinin  Adana  olması dolayısıyla vergisini de Adana’da ödüyor. Yapılacak yatırımları mutlulukla karşılıyoruz. Her türlü yatırıma açığız ve her türlü desteği vermeye de hazırız. Her konuda yanınızdayız.” şeklinde konuştu.


Malatya Son Havadis


Geri Dön