19 / 04 / 2024

Dupont Türkiye ürünleri Vodafone Arena zemininde kullanıldı!

Dupont Türkiye ürünleri Vodafone Arena zemininde kullanıldı!

Dupont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, en önemli amaçlarının mevcut sorunları mevcut ürünleri ile çözebilmek için doğru kanalları bulmak olduğunu söyledi..



Dupont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, en önemli amaçlarının mevcut sorunları mevcut ürünleri ile çözebilmek için doğru kanalları bulmak olduğunu söyledi. Örneğin Türkiye'de tarım sektöründe ürünlerin belirli bir zaman aralığında hasat edilmesi ve bu nedenle yaşanan maddi kayıplar... Aydınlık, Dupont'un geliştirdiği bir dokunmamış teknik tekstil ürünü olan Tyvek ile bu sorunun artık çözülebildiğini anlattı. "Toprağın üzerine bu ürünümüz serildiğinde hasadın geciktirilmesi ve ürünün peyder pey toplanması mümkün oluyor" diyen Aydınlık, Tarım Bakanlığı ve çeşitli kooperatiflerle bu ürünün kullanımı için görüştüklerini anlattı. Aydınlık, soğuk hava deposu kullanımını azaltan, taze ve düzgün ürünün tüketilmesini sağlayan bu inovasyon ile entegre gıda şirketlerinin de yakından ilgilendiğini söyledi. 

Üzümleri koruyor Erzincan'da çimil üzümünün mumsu tabakasının korunmasında üreticiler Tyvek malçlama teknolojisini tercih etmişler. Bu sayede baran sisteminde ürettikleri üzümlerin çürümelerini engellemek için toprakla temasını kesebilmişler, diğer yandan yansıma özelliğini kullanarak tek renk üzüm üretimi ile kaliteyi artırmışlar ve mumsu özelliğinin kaybolmasına neden olan modern bağ sistemine geçmeden üzümlerinin en önemli özelliği olan is tabakasını korumuşlar. Malçlama dışında Tyvek tarım uygulamasının en yaygın görüldüğü yerlerden biri Manisa bölgesi. Bu bölgede yetiştirilen Sultani çekirdeksiz üzümlerin ani yağmurlardan ve güneş yanıklarından korunması için bu ürün tercih edilmeye başlamış. 


"Kartvizitim bu malzemeden" 

Dünyada bu ürünün savunma sanayiinde yırtılmayan harita olarak da kullanıldığını anlatan Dupont Bölge Müdürü, kendi kartvizitini de yaptırdığı bu ürünün ayakkabı tasarımından ağaç köklerinin çok yayılmaması için peyzaj mimarisine kadar pek çok alanda kullanım alanı bulduğu bilgisi verdi. Aydınlık, Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın zeminin altına da bu üründen serildiğini, böylece deniz seviyesinin altına inen inşaatın herhangi bir sorun yaşamam asının garanti altına alındığını vurguladı. 


İnovasyon Merkezi'nde yeni ürünlerini anlatıyor

DuPont'un Türkiye'de bir inovasyon Merkezi bulunuyor. Şirket en yeni ürünlerini burada tanıtıyor. Aydınlık, 2013 yılından bu yana yaklaşık 600 kişinin DuPont inovasyon Merkezi'ni ziyaret ettiğini söyledi. Aydınlık, "Yaklaşık olarak bu sayının yarısı kadar da firmayı inovasyon Merkezi'nde ağırladık" dedi. 


Dünya


Geri Dön