18 / 04 / 2024

Duralli, kişiye özel yatak üretiyor!

Duralli, kişiye özel yatak üretiyor!

Duralli Genel Müdür Yardımcısı Perihan Yılmaz Dilek, uyku alışkanlıkları çerçevesinde kişiye özel yatak tespiti yaptıklarını söyledi. Dilek, "Önce vücut ağırlığına göre basınç haritası oluşturuyoruz" dedi...




Duralli Uyku Dünyası konseptiyle 'kişiye özel' yatak üretimi yapan Duralli, inovatif ürünleriyle pazar paymı artırmayı hedefliyor. Mobilya sektörü için entegre üretim yapan Yılmaz Şirketler Grubu bünyesinde 2006'da faaliyete geçen Eyşan Yatak, 'Duralli' markasıyla üretim yapıyor. Yeni teknolojileri yakından takip ederek özellikli yatak üretimi yapan Duralli'nin ürün gamı içerisinde kokulu, su geçirmez nanotex, hava geçirgenliğini artırıcı coolmax yatakların yanı sıra antistres, bambu ve aluvera yataklar yer alıyor. Farklı malzemeleri birleştirerek yaptıkları yatak üretiminde konfor ve sağlıklı uykuyu ön planda tuttuklarını belirten Duralli Genel Müdür Yardımcısı Perihan Yılmaz Dilek, 17si yaylı, 4 çeşidi de sünger olmak üzere 21 çeşit yatak ürettiklerini kaydetti. Geçen yıl 11 çeşit inovatif yatak çeşidini pazara sunduklarını anlatan Dilek, önümüzdeki yıl da 2 yeni yatak çeşidini tüketicilerle buluşturacaklarını belirtti. 


Ayda 7 bin 200 yatak üretme kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Perihan Yılmaz Dilek, yeni çıkacak ürünleriyle ilgili de bilgi verdi. Dilek, "2014'te çıkacak ürünler daha üst segmente yönelik ürünler olacak. Birini İnegöl fuarında sergiledik. Olumlu tepkiler aldık. O yatağı aslmda Almanya'ya ihracat için üretmiştik. Kumaşı özel ve konforun ön planda olduğu bir yatak. Torba yay teknolojisine sahip viskolu, hem görselliği, hem de konforu yüksek olan bir yatak" dedi. 


Bu yıl ciroda yüzde 10 luk bir büyüme beklediklerine işaret eden Perihan Yılmaz Dilek, önümüzdeki yıl ihracatın da etkisiyle cironun yüzde 20'den fazla büyümesini öngördüklerini belirtti. Önümüzdeki yıl e-ticaret ile ilgili de çalışmalara başlayacakları bilgisini veren Dilek, turizm sektörü için de üretim yaptıklarını söyledi. 


Döşekten 'yatak'a geçiş 


Duralli Uyku Dünyası konseptiyle Bursa'da açtıkları iki noktada uyku alışkanlıkları çerçevesinde kişiye özel yatak tespiti yaptıklarını anlatan Perihan Yılmaz Dilek, "Duralli Uyku Merkezleri'nde vücut ağırlığına göre basınç haritası oluşuyor. Konforlu uyku için uyku alışkanlıkları da değerlendirilerek kişilere özel yatak tespiti yapılabiliyor. O nedenle çok fazla çeşit üretimi yapıyoruz. Yılmaz Şirketler Grubu bünyesinde kumaş, yay üretimi de yapılıyor. Entegre bir yapıya sahibiz. Artık geleneksel ürünlerden çıkmak ve katma değerli ürünler ortaya koymak, gerekiyor" diye konuştu. 


Türkiye'nin "döşek" mantığından yatak anlayışına geçiş aşamasında olduğuna dikkat çeken Dilek, yeniliklerin pazarda çok kolay kabul görmediğini ifade etti. Yatağın kısa sürede değiştirilen bir ürün olmadığının altını çizen Perihan Yılmaz Dilek, o nedenle ürünlerin tüketiciler tarafından özümsenmesinin uzun zaman diliminde gerçekleştiğini aktardı.  


Yeni pazarlara bakıyor 


Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de corner ve mağazalarda Duralli markasının bilinirliğinin yüksek olduğunu vurgulayan Dilek, ulusal bir marka haline gelip daha fazla noktaya ulaşmayı istediklerini ifade etti. 10 bin metrekarelik alanda 50 çalışanla üretim yaptıklarını anlatan Perihan Yılmaz Dilek, önümüzdeki yıl ihracat çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi. Libya, Irak, Estonya, Fransa'ya halihazırda ihracat yaptıklarını, yeni olarak da Almanya ve Suriye'ye ihracata başladıklarını kaydeden Dilek, ihracatın toplam üretimin yüzde 20'si seviyesinde olduğunu aktardı. 


2014'ten sonra bu oranın yüzde 40'lara çıkması için yeni pazar arayışlarına gireceklerine dikkat çeken Perihan Yılmaz Dilek, "Ağırlıklı olarak Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarına hedef koyduk. Avrupa pazarı da bizim için olmazsa olmaz, ancak Avrupa'dan daha çok katma değeri yüksek, özellikli yatak siparişleri alıyoruz. Avrupa'da yaptığımız fuar ziyaretlerinde de üretimimize katacağımız yenilikleri değerlendiriyoruz. İç pazarı da ihmal etmeden ihracatta artı değer yaratmak istiyoruz" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön