19 / 04 / 2024

Duravit'ten 2.5 milyon Euro yatırım

Duravit'ten 2.5 milyon Euro yatırım

2.5 milyon Euro yatırım yaptı, ilk evye ve saunasını yarattı




Vitrifiye sektörünün dünyaca ünlü markası Duravit 50 farklı ülkeden 1500'ü aşkın bayi temsilcisinin katıldığı Almanya Genel Yönetim ve Tasarım Merkezi'nde gerçekleştirilen 2009 lansman toplantısında Puravida banyo serisi, banyolara spa keyfini getiren Duravit Pool serisi ile Duravit'in ilk mutfak evyesi Starck K ve ilk sauna sistemi Duravit Inipi'nin tanıtımı yapıldı. Duravit CEO'su Franz Kook, "Ekonomik krize rağmen tasarım yatırımlarımıza devam ediyoruz. Kriz sektörde bir daralmaya neden olsa da, gayrimenkul sektörüne olan yatırımlar süreceği için konutun değerini artıran vitrifiye ürünlerine olan ilgi de devam edecek. Bu yıl mutfak evyesi ve sauna sistemine 2.5 milyon Euro yatırım yaptık" dedi.

İlk mutfak evyesini uzun yıllardır Duravit ile iş birliğinde olan Fransız tasarımcı Philippe Starck'ın tasarladığını aktaran Franz Kook, "Seramik yüzey, direncini banyoda günlük kullanımda ortaya koyuyor. Ancak söz konusu mutfak olduğunda, seramik yüzeylerinin banyodan daha farklı talepleri karşılaması gerekiyor. Bu nedenle evye için özel bir seramik çamuru geliştirdik. Mutfağın ahşap kısmına girmeyi düşünmüyoruz. Ancak evyede başarılı olduktan sonra ürün çeşitlerimizi genişleteceğiz" diye konuştu.

Yüzde 60'ı ihracat
Duravit'in bazı modellerini sadece Türkiye'de ürettiklerini aktaran Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke şöyle devam etti: "Bu ürünlerin ihracatını Almanya, İspanya, İtalya, Avustralya, Güney Afrika ve İsrail'e Türkiye'den gerçekleştiriyoruz. Üretimimizin yüzde 60'ı ihracata ait. Duravit Türkiye'nin cirosu 30 milyon TL'ye ulaştı. Bunun 23 milyon TL'si seramik ürünlerden, 7 milyon TL'si ise akrilik ve Wellness ürünlerden elde ediliyor."

"Duravit'in pazara girmesi ile yerli üreticiler bizimle rekabet edebilmek için tasarım ve kaliteyi artırdı" diye devam eden Ülke, "Toplam 200 milyon TL olan vitrifiye pazarından yüzde 15 pay alıyoruz. Her yıl yüzde 20 büyüme stratejimiz var. Ekonomik krizde ise hedefimiz çift haneli büyüme rakamının altına düşmemek" dedi.

Hürriyet Emlak

Geri Dön