25 / 04 / 2024

Durmazlar, Bursa'da iki yeni Hilton oteli açacak

Durmazlar, Bursa'da iki yeni Hilton oteli açacak

Hilton Hotels Corporation, Bursa'da iki yeni Hilton oteli açmak üzere Durmazlar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ ile franchise anlaşması yaptıklarını açıkladı



Hilton'dan yapılan açıklamaya göre, bu lisans anlaşmasının kapsamında, 170 odalı lüks Hilton Bursa Convention Centre & Spa ile 106 odalı Hampton by Hilton Bursa yanyana inşa edilecek. Hilton Hotel Corporation bu oluşum ile Türkiye'deki ilk 'çift markalı' otel projesini gerçekleştirirken, aynı zamanda Hampton by Hilton markasını da ilk kez Türk pazarına sunmuş olacak. Hilton Hotel Corporation, söz konusu proje ile birlikte Türkiye'de 4 marka ile hizmetlerini sürdürecek.
Büyük potansiyel var
Hilton Hotels Corporation Avrupa ve Afrika Bölgesi Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon, Türkiye'de otelcilik sektörünün geliştirilmesine yönelik büyük bir potansiyel olduğunu belirterek, ''Önemli şehirlerde ve bölgelerde kaliteli konaklama talebinin karşılanmasının gerektiği de çok açık. Bu anlaşma, Hilton Ailesi Otellerinin açılmasıyla birlikte genişleme planlarımızı hızlı bir şekilde sürdürmemize olanak verecektir'' diye konuştu. Hilton Hotels Corporation Global Markalar ve Ortak Hizmetler Başkanı Paul Brown ise şunları kaydetti:

İlk kez gelecek marka
''Hampton by Hilton markasından dünyaca ünlü Hilton markasına kadar olan bir yelpazede geniş bir fiyat, hizmet ve şehir seçeneği sunarak hem Türk hem de uluslararası misafirlerin yüksek kaliteli konaklama ihtiyaçlarını sağlama avantajına sahibiz.''

Babamın hayalini gerçekleştirdim
Durmazlar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, rahmetli babası Ali Durmaz'ın, şirketi kurduğu 1956 yılında daha bir otel yapma hayali olduğunu vurguladı. Bugün onun bu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade eden Hüseyin Durmaz, ''Türkiye'deki ilk büyük otel ortaklığımızı Hilton Hotels Corporation ile yapmış olmaktan ötürü çok mutluyuz. Konukseverlikte en itibarlı markalardan biri olan Hilton, uluslararası bilinirliğe ve güçlü bir marka imajına sahip. Bursa'da yönetilecek bir operasyon konusunda bizim uzmanlığımız ve bilgimizle birleştirildiğinde, bu ortaklığın büyük başarı getireceğine inanıyoruz'' dedi.

2011 yılında açılacak
Hilton'dan yapılan açıklamaya göre, Hilton Ailesi toplam 430 odalı üç yeni otelini 2011 yılının ikinci çeyreğinde Bursa'da açmayı planlanıyor. Hilton, geçtiğimiz yıl imzalanan münhasır olmayan sözleşme kapsamında da 2010 yılında yeni bir 'Hilton Garden Inn' oteli açmayı planladığına ilişkin bir açıklamada bulunmuştu. Bu otel şehrin kuzeydoğusunda Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın bir konumda olacak. Yeni kurulacak olan 'Hilton' ve 'Hampton by Hilton Otelleri', Bursa'yı İstanbul'a bağlayan yeni otoyola yakın bir konumda, şehir merkezinden sadece birkaç kilometre uzaklıkta konumlanmakta ve otellerin yakınında önemli bir üretim sahası ile büyük bir alışveriş merkezi bulunuyor.
Olay


Geri Dön