24 / 04 / 2024

Dursun Balcıoğlu kimdir?

Dursun Balcıoğlu kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde değişiklikler yapıldı. Ancak, Dursun Balcıoğlu Raylı Sistem Daire Başkanı olarak görevinde kaldı. Peki Dursun Balcıoğlu kimdir? Dursun Balcıoğlu ne zamandan beri raylı sistem daire başkanı?



Dursun Balcıoğlu kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde değişiklikler yapıldı. Ancak, Dursun Balcıoğlu Raylı Sistem Daire Başkanı olarak görevinde kaldı. Peki Dursun Balcıoğlu kimdir?


Dursun Balcıoğlu, 1966 yılında Sinop/Boyabat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Boyabat'ta tamamladı. 1987'de İTÜ İnşaat Fakültesi’nden lisans, 1991 yılında da Yüksek lisans (master) diplomasını aldı.


1987-1992 yılları arasında özel sektörde altyapı projelerinde çalıştı. 1993'te memuriyete Bağcılar Belediyesi'nde başladıktan sonra sırasıyla; Kontrol Mühendisliği, Kesin Hesap şefliği ve Fen İşleri Müdür Yardımcılığı yaptı.


1995'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Balcıoğlu; Metro Kontrol Amirliği ve Teknik İşler Müdür Yardımcılığı görevlerinin ardından 1997 yılında metronun yapımından sorumlu Teknik İşler Müdürlüğü'ne getirildi. 2005-2007 yılları arasında Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nde raylı sistem projeleri kontrolörlüğünde bulundu. 2007 yılı Haziran ayından itibaren Bağcılar Belediyesinde Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Etüd ve Proje Müdürlüklerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.


2009 yılı Mayıs ayında Zeytinburnu Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı ile görevlendirilen Balcıoğlu, 2009 Temmuz ayında Ulaşım Daire Başkanı olarak atandı. 2012 Haziran ayından itibaren Raylı Sistemler Daire Başkanı olarak görevine devam etmektedir.





Geri Dön