28 / 03 / 2024

Dursun Özbek: Galatasaray otel projesiyle kalıcı gelir elde eder!

Dursun Özbek: Galatasaray otel projesiyle kalıcı gelir elde eder!

ŞAMPİYONLUK yarışının en iddialı takımlarından Galatasaray'da 23 Mayıs günü seçimli olağan genel kurul yapılacak. Seçim öncesi Hürriyet'e konuşan iki başkan adayı Dursun Özbek ve Ahmet Özdoğan projelerini anlattı.



ŞAMPİYONLUK yarışının en iddialı takımlarından Galatasaray'da 23 Mayıs günü seçimli olağan genel kurul yapılacak. Seçim öncesi Hürriyet'e konuşan iki başkan adayı Dursun Özbek ve Ahmet Özdoğan projelerini anlattı. Özdoğan, "Biz Galatasaray'ı ortak akılla yöneteceğiz. Sponsorlarla da aramızı düzelteceğiz" derken, Özbek, "2 yılda borç konusunu Galatasaray'ın gündeminden kaldıracağız. Beyoğlu, Riva ve Florya'daki gayrimenkullerin değerlendirilmesi için proje hazırladık" açıklamasyraptı. 


Özbek: Otel projesi ile kalıcı gelir elde ederiz 

GALATASARAY Kulübü başkanlığına aday olan Dursun Özbek, Galatasaray'ın ekonomik kalkınması için hayli iddialı konuşuyor. 2 yılda borç konusunun gündemden kalkacağını söyleyen Özbek, yapılması planlanan otelin ileride Galatasaray'ın en önemli gelir kalemlerinen biri olacağı görüşünde. Ayrıca Özbek, GS'ın Beyoğlu, Riva ve Florya'daki gayrimenkullerinin de değerlendirilmesi için proje hazırladı. 


GELİR-GİDER DENGİSİ 

Turizm ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren şirketleri olan Özbek, "Günümüz ekonomisinde önemli olan borçlan sıfırlamak değil, gelir-gider dengesini sağlayarak borçlan kademeli olarak makul bir seviyeye çekmek. Galatasaray, sıkıntılı süreçlerde piyasadan borç bulabilmek adına 1 liralık borç İçin, gelirlerinden 2 lirayı temlik vermiş. Öncelikle bu durumu değiştireceğiz" dedi. Özbek'e göre Galatasaray'ın borç sorunu fazla büyütülüyor. 


ZENGİNLER ÜSTESİNDE 

Özbek, Galatasaray'ı borçlardan nasıl kurtaracaklarını da şöyle özetliyor: "Galatasaray, üç büyükler arasında mali tablo açısından pek çok kriterde rakiplerinin önünde. Ama hani insanın adı çıkmasın derler ya, bizimki de o hesap... Borç sadece Galatasaray'ın problemi gibi yansıtılıyor kamuoyuna. Bu çok yanlış ve haksız bir algı operasyonu. İki yıldan da kısa bir zamanda borç konusunu Galatasaray'ın gündeminden düşecek. Galatasaray üst üste üç yıldır dünyanın en çok gelir elde eden kulüplerinin sıralandığı Deloitte Para Ligi'nde ilk 20'de. Son olarak 2013-2014 sezonuna ait 161.9 milyon Euro'luk geliriyle 18'inci. Kimse gelirleri gündeme getirmiyor. Oysa Galatasaray'ın en güçlü olduğu an burası." Mecidiyeköy'deki otel projesi bittiğinde kalıcı bir gelir elde edeceklerini söyleyen Özbek "16 ayda oteli inşa edeceğiz. Amacımız yıllık 5 milyon doların üzerinde bir gelir sağlamak" dedi. 


Galatasaray'ın zihniyet devrimine ihtiyacı var 


GALATASARAY başkan adaylarından Prof. Dr. Ahmet Özdoğan da Galatasaray'ın ekonomik tablosunun ve yönetim biçiminin değişmesi gerektiğini savunuyor. Yönetimde zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Özdoğan, "Biz Galatasaray'ı ortak akılla yöneteceğiz" diyor. Sponsorluk ilişkilerinin de zedelendiğini düşünen Özdoğan, başkan olması halinde sponsorluk ilişkilerini de düzelteceği iddiasında. 


BORÇLAR AZALMIYOR 

Prof. Özdoğan seçimlerdeki rakibi Dursun Özbek'in 7 aydır Galatasay yönetiminde olduğunu ve bu sürede Galatasaray'ın borçlarının da düşmediğini hatırlatarak. "En büyük farkımız ortak akıl ve lider kadro anlayışı. Katılımcılık ve akılcılık. Köhnemiş bir zihniyet, kaynaklarını kötü kullanan bir zihniyet yönetiyor Galatasaray 'ı. Bundan çıkmamız lazım. Biz kaynaklan yerinde kullanarak Galatasaray'ı borçtan kurtaracağız. Galatasaray'ın yeterli geliri var ama kötü yönetildiği için bu sorunu çözemiyor" diyor. 


ŞUADA ZARARI 

Özdoğan, Galatasaray'ın yönetim biçimine ağır eleştiri getiriyor. "Bir başkan, iki yönetici, bir de CEO. Her şey de başkana bağlı. Bu şekilde yönetim olmaz" diyen Özdoğan, Suada'nın kiraya verildiğini ama Galatasaray'ın bu işten zarar ettiğini söylüyor. "Bu kötü yönetimdir" diyen Özdoğan, Mecidiyeköy'deki otel projesini de akılcı bulmuyor. Bu konunun da Galatasaray yönetimi tarafından tartışılmasından yana. "Hastane, otopark, AVM, otel" alternatiflerinin de değerlendirilmesini öneren Özdoğan, Galatasaray'ın forma satışından da zarar ettiğini de iddia ediyor. Özdoğan, stadın mülkiyetini de gerçek ederinden alma niyetinde. Uzun zamandır Galatasaray taraftarının stada gitmediğini de vurgulayan Özdoğan, bugüne kadar yapılan uygulamaları bir kenara bırakıp passolig, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), GS Kulübü ve taraftar temsilcilerinin masaya oturup uzlaşması gerektiğini savunuyor. 


Elif Ergu-Hürriyet


Geri Dön