16 / 04 / 2024

Dursun Özbek: Riva'yı satıp kurtulmalıyız!

Dursun Özbek: Riva'yı satıp kurtulmalıyız!

Özbek, "Kulübün borcu 500 milyon dolar Riva arazisinden elde edilecek gelir yaklaşık 300 milyon dolar. 200 milyon dolar da Florya'dan bekliyoruz. 22 Ekim'deki kongre kulübün tarihindeki en önemli ikinci kongre olacak" dedi.



DİVAN'DA üyeleri bilgilendiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TT Arena'nın yanma yapmayı planladıkları salon projesi için "Spor Bakanı Kılıç, protokolü imzaladı. Basket salonu konusunda NEF firması bize destek verecek. 50 yıllık üst kullanım hakla bize ait olacak" ifadesini kullandı. Başkan, TT Arena'nın çatısı için de "2011 'den sonra bu konu ile kimse ilgilenmedi. Çatı meselesini de çözeceğiz" dedi. Öte yandan panda söz alan üyelerden Taner Aşkın ve Fatih Altaylı projeye destek verdi, Oğuz İmregün ise projeye Selahattin Beyazıt adının verilmesini önerdi. 


GALATASARAY Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinin satılmasının kulübün geleceğinin kurtarılması için şart olduğunu söyledi. Dünkü Divan Kurulu toplantısında konuşan Özbek, "22 Ekim, Ali Sami Yen Beyden beri yapılmış olan en önemli genel kurul olacak. Kulübün borç sarmalından kurtulması için buradan çıkacak kararlar büyük önem taşıyor" dedi. Özbek şunları söyledi: 

POLAT'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

"Galatasaray'ın borçlarını ancak elimizdeki gayrimenkullarla bitirebiliriz. Bunların başında Riva arazisi geliyor. Selahattin Beyazıt başkanım zamanında zor günlerde bu arsayı Galatasaray'a kazandırmış. Bugün de kulübün çıkışı arsaya bağlı. Adnan Polat yönetimine de teşekkür ediyorum. 

Emek vermişler ve Riva'ya imar izni almışlar. Riva'daki arazinin bize getirişi yaklaşık 300 milyon dolar seviyesinde olacak. Kulübün borcu ise 500 milyon dolar. 

FONUN YÜZDE 90'l BANKA BORCUNA

"Florya'daki bu projeden yaklaşık 200 milyon dolar bekliyoruz. Florya'yı daha geniş ve stada yalan bir yere taşımak zorundayız. Florya'daki haklarımıza karşılık arsa istedim. Ve bu arsaya da tesislerimizi yapmalarını istedim. Şartları kabul ettiler. Florya ve Riva'ya karşılık, çok güzel bir araziyi Galatasaray'a kazandıracağız. Bu projelerden gelecek fonun yüzde 90-95'i banka borçlarını kapatacak. Projeyi kırdırmak için Denizbank ve iki devlet bankası ile konuştum." 


Star


Geri Dön