25 / 04 / 2024

Durtur Tesisleri ve Yaşar Neng için yeni komisyon raporu!

Durtur Tesisleri ve Yaşar Neng için yeni komisyon raporu!

10'ar milyon lira harcandıktan sonra kaderine terk edilen İl Özel İdaresi'ne ait iki tesis ile ilgili yeni komisyon raporları çıktı



İzmir'in Urla ilçesinde bugünün rakamlarıyla yaklaşık 10'ar milyon lira harcandıktan sonra kaderine terk edilen İl Özel İdaresi'ne ait Durtur Tesisleri ve Yaşar Neng ile ilgili  İzmir  İl Genel Meclisi'nden yeni komisyon raporları çıktı. Urlalı İl Genel Meclis üyeleri Seyfettin Şen ve Mehmet Yağcı'nın iki tesisten utanç duyduklarını belirterek çare bulunması isteğiyle verdikleri önerge ardından inceleme yapan Özel İdare Varlıkları Komisyonu, raporlarını Meclis Başkanlığı'na teslim etti. Komisyon, Durtur Tesisleri'nin 20 yıllığına kiralanmasını önerirken, Yaşar Neng Lisesi binasının Bayındırlık İl Müdürlüğü, üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümü ve İl Özel İdaresi teknik elemanlarından oluşan bir bilimsel heyet kurularak incelenmesini istedi. Komisyon raporunda Yaşar Neng Lisesi binası için değişik tarihlerde 3 ayrı kurum tarafından raporlar verildiği ve bu raporların birbirini tutmaması yüzünden kafa karışıklığı yaşandığı, bu nedenle son kez bilimsel bir rapor verilmesi gerektiği ifade edildi.

20 YILLIĞINA VERİLSİN
Özel İdare Varlıkları Komisyonu, Urla'nın İçmeler mevkiinde bulunan ve 1990'lı yılların başında İl Özel İdaresi tarafından inşa edilerek yıllar önce kaderine terk edilen tesisle ilgili kiralama önerisi getirdi. Binaları harap olan kullanılamaz haldeki tesisin 20 yıllığına kiralanmasının daha uygun olacağını belirten Özel İdare Varlıkları Komisyon Başkanı Abdurrahman Demirci, "Durtur, restoran, düğün salonu ve günübirlik tesis amacıyla kullanılabilir. Biz kiralanmasının uygun olacağını belirttik. Son sözü İl Genel Meclisi söyleyecek" diye konuştu.
Zeytinalanı mevkiinde yol kenarında bulunan ve 12 yıldır boş duran Yaşar Neng Lisesi binasını da 15 Aralık 2009'da incelediklerini ifade eden Demirci, "Binanın 12 yıldır çok yıprandığını gördük. Kolanlardan numune alarak incelemeler yapan kurumlar farklı raporlar vermiş. Bu raporların hiçbir birbirini tutmuyor. Binanın kolonlarının ve taşıyıcı sisteminin gerçekten ne durumda olduğunu bilmek istiyoruz. Bu nedenle bilimsel bir heyet oluşturmasını ve bir rapor vererek son noktayı koymasını istiyoruz. Bu konudaki raporumuzu meclis başkanlığına sunduk" diye konuştu.

Tartışma konusu oldu
Kaderine terk edilen Yaşar Neng Lisesi binası, geçtiğimiz günlerde Urla Kaymakamı Şahin Bayhan ve Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nu karşı karşıya getirdi. Binanın yıkılmasını ve belediyenin tehlikeli yapı raporu vermesini isteyen Kaymakam Bayhan, Başkan Karaosmanoğlu'nu ilçeyi uzaktan yönetmekle suçlamış ve Monaca Prensi Albert'e benzetmişti. Başkan Karaosmanoğlu ise, Kaymakam Bayhan'ın siyaset yaptığını ileri sürmüştü. Binanın tartışmaya kurban gitmesi yerine çözüm bulunmasına isteyen Urlalı Meclis üyeleri Seyfettin Şen ve Mehmet Yağcı, bir önerge vererek, "Bu binayı ya yıkın, ya yapın" diyerek mutlak bir çare üretilmesini talep etti.
İlker Çoban/Yeni Asır


Geri Dön