24 / 04 / 2024

Düşük faizler inşaat sektörünün yüzünü güldürdü!

Düşük faizler inşaat sektörünün yüzünü güldürdü!

15 Temmuz sözde darbe girişiminden sonra inşaat satışlarında büyük orada artış gözlendi. Düşük faizlerle verilen kredilerle alınan evler, inşaat sektörünün yüzünü güldürdü.



15 Temmuz sözde darbe girişiminden sonra inşaat satışlarında büyük orada artış gözlendi. 15 Temmuz sonrasında uygulanan faiz indirimleriyle banka kredilerine yoğunlaşan vatandaşlar, uygun faizli kredilerle ev sahibi olmaya başladılar.  


Oldukça düşük faizlerle verilen kredilerle alınan evler, inşaat sektörünün yüzünü güldürdü.Piyasada yaşanan ev satışlarının artmasının ekonomik anlamda büyük fırsat sağladığını ve yaşanan dar boğaza büyük orada canlılık getirdiğini söyleyen İnşaat Firması sahibi Murat Gürkaya, geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir artışın olduğunu belirtti.

 

İş adamı müteahhit  Murat Gürkaya, satışlardaki bu yükselişin Temmuz ayı sonu itibariyle son bir yıllık süreçte konut kredisinde yüzde 12 artış gösterdiğini belirterek, "Geçen yılın aynı döneminde yüzde 17 büyüyen konut kredileri bu yıl yüzde 12 büyüme gerçekleştirdi. Konut kredilerinde kredi miktarının 2016'nın ikinci çeyreğinde durağanlaşacağı, ancak yıl içinde yeniden hareketleneceğini düşünüyorum. 2015 Haziran sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış, gösteren konut satışlarının son iki yılın aynı döneminde yaklaşık yüzde 18 artış, gösterdiğini bu durumun daha çok 15 Temmuz da yaşanan sözde darbe girişiminde sonra uygulanan düşük kredi oranıyla kaynaklandı” dedi


Kars'ta Bora


Geri Dön