19 / 04 / 2024

Duvar kağıdında bu yılın trendleri neler?

Duvar kağıdında bu yılın trendleri neler?

Duvar kağıdında bu yılın trendleri büyük çiçek desenleri ile 18 ve 20. Yüzyıl'da kullanılan klasik saray motifleri...



Önceleri çok popüler olan duvar kağıtlarının yerini 90'lı yıllarda saten boya almıştı. Ancak dekorasyon anlayışındaki değişikliklerin modaya yansımasından sonra, duvar kağıtları yeniden moda olmaya başladı. Duvar kağıdında bu yılın trendleri ise büyük çiçek desenleri ile 18 ve 20. Yüzyıl'da kullanılan klasik saray motifleri.

Dünyanın en büyük halı ve duvar kağıdı üreticileriyle çalışan AR Dış Ticaret, 2010 evsel duvar vinilleri modelleri ve bu yılın duvar kağıdı trendleri hakkında bilgi verdi. Evler ve ofislerin değişik renk ve doku alternatifleriyle büyük bir değişim gösterdiğini belirten AR Dış Ticaret Evsel Halı ve Duvar Kaplamaları Koordinatörü Şule Argüder, önceden çok popüler olan duvar kağıtlarının yerini 90'larda saten boya almıştı. Ancak üretim teknolojilerinde olan gelişmeler ve dekorasyon modasındaki değişiklikten sonra, duvar kağıtları yeniden moda olmaya başladı. Günümüzde duvar kağıdı dekorasyonunda dünya modası, büyük çiçek desenleri ile 18. ve 20. Yüzyıl'da kullanılan klasik saray motifleri.  Renklerde ise karşımıza çıkan vuruculuk, hemen her tarz için özenle analiz edilen tonların tasarımlara başarıyla uygulanmasının eseri olarak yorumlanabilir.” dedi.

İç mekanlar için bir araya gelen pek çok model ve konsept ile yeniden yorumlanan duvar kağıtlarının, uygulandığı mekanların karakterini değiştirecek bir görsel etki sergilediğini vurgulayan Argüder, “Modellerin estetik kurgusunda yakalanan hareketlilik, bir duvarın tamamını ya da sadece bir bölümünü kaplayabilecek çözümlerin üretilmesini kolaylaştırıyor. Bu sayede farklı ve sayısız kombinasyonlara ulaşmak, hemen her ev için heyecan verici mükemmel sonuçlar yaratıyor ” diye konuştu.

Duvar kağıdında en önemli noktanın, işin ustasıyla çalışmak olduğuna dikkat çeken Argüder, “ En kaliteli ürünü bile alsanız, eğer ustanız iyi değil ise, kötü sonuçlar almak mümkündür. Önerimiz, kağıdınızı aldığınız yere danışarak, onların istedidği zemini elde etmek ve gösterdiği ustalarla çalışmaktır ” dedi.  


Geri Dön