20 / 04 / 2024

Düzce Akçakoca kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Düzce Akçakoca kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Akçakoca Balıkçı Barınağı Üst Kısmını ve Cumhuriyet Meydanını Kapsayan Bölgede Uygulanacak Liman ve Şehir Meydanı Kentsel Dönüşüm projesinin Bakanlar kurulunca onaylandığı öğrenildi.



Bir süredir çalışmaları yapılan ve  TOKİ  işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ve Akçakoca Belediyesi İle TOKİ arasında Protokolün İmzalandığı kentsel dönüşüm projesi bakanlar kurulunun oluru resmi gazetede yayınlandı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici konu ile ilgili bilgilendirmesinde en geç iki yıl içinde bölgedeki binaların yıkımına başlanabileceğini belirterek “Her konuda mutabık kalınarak TOKİ ile bölgede uygulanacak proje üzerinde antakt kalındı. Tüm hak sahipleri ile birebir görüşmeler yapılarak rızaları alınarak kamulaştırma yolunu tercih edeceğiz. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına neden olmayacağız. Ancak büyük bir uyumsuzluk olan hallerde kamulaştırma kanununun 73. Maddesini devreye sokacağız. Bizim kanımıza göre bu işler iki yılda tamamlanır. Ancak TOKİ yetkilileri bir yıl öngörüyor. Bakanlar kurulu kararı alındı ve bu karar resmi gazetede yayınlandı. Artık hiçbir engelimiz yok” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön