19 / 04 / 2024

Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binaları mecliste!

Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binaları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binalarının boşaltılmasına ve öğrencilerin okul ve yurt sorununun çözülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..



Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi nin okul ve yurt binaları mecliste!


CHP  Adana  Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binalarının boşaltılmasına ve öğrencilerin okul ve yurt sorununun çözülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen, sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Türkmen önergesinde "Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nde okuyan ve okul bahçesinde yer alan yurtta kalan öğrenciler bu eğitim-öğretim döneminin başında okuldan ve yurttan çıkarılmışlardır. Bu nedenle çok sayıda veli, çocuklarının yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekerek şikayetlerini dile getirmektedirler.


Veliler; çocuklarının ilçede başka bir okula yönlendirildiğini ve söz konusu okulun çatı katında eğitim verildiğini belirterek, çocukların yurt olarak da, ilçe merkezinde daha önce FETÖ yurdu olarak kullanılan bir pansiyonda konaklatıldıklarını ifade etmektedirler.


Söz konusu pansiyonun belediyeden ruhsatının olmadığını. Valilik oluru ile hizmet verdiğini ve pansiyonun fiziki şartlarının da uygun olmadığını belirten veliler, her yağmurda su alan pansiyonun nem ve rutubet içinde olduğunu, çocuklarının astım ve romatizma! hastalıklara maruz kaldıklarını belirtmektedirler.


Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesinin kaliteli ve yüksek puanla yerleşilen bir lise olduğunu ifade eden veliler, okulun ve yurdun tekrar hizmete alınmasını ya da çocuklarının daha sağlıklı ve daha güvenli eğitim alacakları başka Sosyal Bilimler Liselerine yerleştirilmelerini talep etmektedirler." diyerek 7 soru sordu.


Türkmen'in soruları

1- Kapatılan Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’nde kaç öğrenci eğitim alıyordu? Yurdunda kaç öğrenci konaklıyordu? Açıklar mısınız?


2- Bu lise ve yurdu neden kapatılmış ve boşaltılmıştır? Bu kararın gerekçesi nedir?


3- Boşaltılan okul ve yurt hakkında bakanlığınız ne tür bir tasarrufta bulunacaktır?


4- Çocukların başka bir okulun çatı katında eğitim almak zorunda bırakılmalarını ve gereken şartları taşımayan sağlıksız bir pansiyonda konaklamak zorunda kalmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?


5- Söz konusu pansiyonun ruhsatının olmadığı ve gereken şartlan taşımadığı yönündeki iddiaları araştırdınız mı? Bu konuda yürütülen bir çalışma veya soruşturma var mıdır?


6- Boşaltılan lise ve yurdu tekrar bu çocukların hizmetine vermeyi düşünüyor musunuz?


7- Şayet boşaltılan okul ve yurdu bu öğrencilere tekrar kullandırmayacaksanız, çocukların eğitim ve yıııt konusunda yaşadıkları sorunlarını çözmek, daha sağlıklı ve güvenli eğitim almalarını sağlamak için Bakanlığınızın nasıl bir çalışma ve planlama içinde olduğunu açıklar mısınız?





Geri Dön