25 / 04 / 2024

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bataklığa mı inşa edildi?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bataklığa mı inşa edildi?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi 2 kez açılış töreni yapılmasına rağmen açılamıyor. İddiaya göre sebebi, hastanenin bataklığa inşa edilmesi ve su alması...



Düzce'de, "Toplu açılış" ile hizmete girdiği duyurulan hastanede fiyasko yaşanıyor. Açılışı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yaptırılan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, bir türlü açılmıyor. İddiaya göre sebebi, hastanenin bataklığa inşa edilmesi ve zemininin su alması... 


Düzce Devlet Hastanesi'nin temeli, 2010 yılında Sağlık Bakanlığı ile  TOKİ  arasında imzalanan anlaşmadan sonra atıldı. Aradan geçen 6 yıllık sürede çok sayıda taşeron firma değiştirilen hastane, geçen nisan ayında düzenlenen 'Toplu açılış' töreninde hizmete girdi. Açılışı da dönemin başbakanı Davutoğlu yaptı. Ancak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin yapılan törene ve aradan geçen yaklaşık 3 aya rağmen hâlâ hizmete başlamadığı ortaya çıktı. 


BİNANIN ZEMİNİ SU ALIYOR 

Halkın tepkisini çeken bu durum karşısında, "Mefruşat işi yapılıyor, yalanda açılır" savunması yapıldı. Ancak yüzde 90 oranında tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete giremeyen hastanenin, zemini bataklık olduğu ve su aldığı için açılamadığı belirtildi. Hastane yetkilileri, "toplu açılışta açıldı" denilen hastanenin henüz hizmete girmediğini doğruladı.  Hastaneyle ilgili olarak, "Zemin etüdü çok sağlıklı yapılmadı. Hastane temelinin bataklık üzerine kurulduğu anlaşıldı. Zemin durmadan su alıyor" bilgisi de verildi. 2015 Eylül ayında faaliyete geçmesi gereken hastanenin, 2017'den önce kullanımının zor olduğu belirtiliyor. 


İKİ KEZ AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI, HALA KAPALI 

Düzce'deki Atatürk Devlet Hastanesi, ilk olarak 30 Kasım 2005'te dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından açıldı. Hastane için ikinci açılış, 15 Nisan 2016'da yapıldı. Bu kez kurdeleyi Ahmet Davutoğlu kesti. İki açılış arasındaki fark hastanenin yatak sayısında oldu. 2005'te 150 olan yatak sayısı, 11 yıl sonra 300'e çıktı. Ancak hastane hâlâ hizmete giremedi. 


Sözcü


Geri Dön