23 / 04 / 2024

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediye tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Darıcı Mahallesi, G26A19A3C Pafta 1416 Ada, 1 Parsel numarasına kayıtlı inşaatı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali kiraya verilecektir.



Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali ve bürosu, yazıhane, kafeterya, lokanta, emanet odası, büfe otopark, terminal giriş-çıkış, taksi durağı, çay ocağı ve diğer eklentileri olmak üzere komple işletilmesi işinin 15 yıl süreyle işletilmek üzere kiraya verilecektir.


İhale; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/A maddesi gereğince “Kapalı Teklif Usulü Artırma” yöntemiyle; 17 Şubat 2015 Salı günü saat 14.00’de, Düzce Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.




İŞİN BEDELİ, TEMİNAT VE ÖDEME ŞARTLARI:

Madde 4: Söz konusu işin; tahmin edilen ihale toplam bedeli (KDV hariç) 18.000.000,-TL’dir. Geçici teminat % 3 oranında olup 540.000,-TL’dir. Kesin teminat; ihale sonucu ortaya çıkacak aylık (KDV hariç) kira bedelinin sözleşme süresi olan 180 ay ile çarpımı sonucu hesaplanacak ihale toplam bedeli ile aşağıda ödeme planı yazılı 9.450.000,-TL’nin toplamının % 6’sıdır.

İhale muhammen bedeli tahmini aylık kira bedeli olup (KDV Hariç) 47.500,-TLdir. İhalede artırım bu bedel üzerinden yapılacaktır. Kira bedeli; “Yer Teslimi” nin yapıldığı aydan itibaren tahakkuk edecektir.

6.500.000,-TL + KDV sözleşmeyi takiben 30 gün içerinde ödenmek üzere peşin ve defaten,

1.000.000,-TL + KDV 31.12.2016 tarihine kadar peşin ve defaten,

1.000.000,-TL + KDV 31.12.2017 tarihine kadar peşin ve defaten,

   950.000,-TL + KDV 31.12.2018 tarihine kadar peşin ve defaten ödenecektir.



İHALEYE KATILACAKLARDA ARANACAK ŞARTLAR VE BELGELER:

Madde 5: İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır:

5.1 - Kanuni ikametgâhının olması,

5.2 - Türkiye’de tebligat için adres göstermesi,

5.3 - Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi vermesi,

a) Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge, (2015 yılı içerisinde alınmış olacaktır.)

b) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya idari merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzeri makamdan ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin kayıtlı olduğuna dair belge, (2015 yılı içerisinde alınmış olacaktır.)

5.4 - İmza sirküleri vermesi,

a) Gerçek kişi olması halinde kişiye ait noter onaylı imza sirküleri,

b) Tüzel kişilik olması durumunda tüzel kişiliğe ait noter tasdikli imza sirküleri ve yetki belgesi,

c) Ortak girişim olması halinde ise, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilere ait noter onaylı imza sirküleri,

5.5 - İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimsenin işbu ihaleye istekli adına katılımı ve teklif sunumuna ilişkin vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edene ait noter onaylı imza sirküleri,

5.6 - Bu şartnamenin 4. maddesinde belirtilen miktarda geçici teminat belgesi,

5.7 - İhale şartnamesinin satın alınmış olduğunu gösteren belge,

5.8 - Sabıka kaydı:

a) Gerçek kişi olması halinde yetkili kişiye ait sabıka kaydı,

b) Tüzel kişi olması halinde yönetim kurulu üyelerinin her birine ait sabıka kaydı,

c) Ortak girişim olması halinde şirket ortaklarının her birisi için sabıka kaydı getirilmesi.

5.9 - İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi. (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesini verir. Ayrıca, gurubun bütün ortakları kiralayan idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtası ile imzalayacaklardır).

5.10 - İhaleyi kazanan işletmeci; T2 (Terminal İşletme) Belgesini sözleşmenin imzalanmasını takip eden ayın sonuna kadar alması ve idareye ibraz etmesi gerekmektedir. Almadığı takdirde ihale, idare tarafından tek taraflı olarak fesih edilir, teminatları irat kaydedilir. İstekli hiçbir hak talep edemez.

5.11 - İsteklilerin gerçek kişi olması halinde kendilerinin, tüzel kişilik olması halinde şirketin, ortak girişim olması halinde ortaklardan her birinin, vergi ve sigorta borcu olmadığına dair Vergi Dairesi Başkanlığı ve Sigorta İl Müdürlüklerinden alacakları “Borcu Yoktur” belgesi,

5.12 - Bu şartnamede yazılı esaslara göre hazırlanacak tekliflerin verilmesi,

5.13 - 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6. maddesinde sayılan kişiler ve yasaklı addedilenlerden olunmadığına dair taahhütname



TEKLİFLERİN HANGİ TARİH VE SAATE KADAR NEREYE VERİLECEĞİ:

Madde 6:

6.1 - Teklifler sıra numaralı alındılar karşılığında ihale tarih/saatine kadar Düzce Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne verilecektir.

6.2 - Verilen teklifler herhangi bir nedenle geri alınamaz.

6.3 - Zaman tespitinde, TRT’nin verdiği saat ayarı esas alınır.

İlanen duyurulur.


Geri Dön