20 / 04 / 2024

Düzce eski sanayi alanı kentsel dönüşüme uğrayacak!

Düzce eski sanayi alanı kentsel dönüşüme uğrayacak!

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası (DEMSO) Başkanı Murat Geçici ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i ziyaret ettiler.



Söz konusu alanda kentsel dönüşüm projesinin Bakanlar Kurulu aşamasında olduğunu belirten Başkan Mehmet Keleş ‘ Bu projeyi hızla uygulamaya geçiriyoruz. Alanlarda tespitlerimizi yaptık. Bu alanda faaliyette bulunan hiçbir küçük sanayi esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Şehir ortasında kalan bu bölgede yeni bir kent dokusuyla yeni bir şehir oluşturacağız’ dedi.  

 

D-100 karayolu kenarı ve Kültür Mahallesi sınırları içinde bulunan ‘Eski Sanayi Çarşısı’ olarak adlandırılan yaklaşık 80 dönümlük alanda Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ‘Kentsel Dönüşüm’ için, DESOB, KSS ve DEMSO Başkanları Başkan Mehmet Keleş’le görüştü. DESOB, KSS ve DEMSO Başkanlarından oluşan heyet kentsel dönüşüm için söz konusu alanda faaliyette bulunan küçük sanayi esnafının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdiler. Heyet, projeyi önemsediklerini belirterek, esnafın mağdur edilmemesini istediler. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, eski sanayi çarşısındaki projeyle ilgili olarak fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, Bakanlar Kurulu aşamasına geldiğini belirtti ve ‘ Burada mülkiyet sahipleri ile ilgili bir sorun bulunmuyor. Kiracı durumunda olan esnafların mağdur edilmemesi önemlidir. Biz de hiçbir esnafı mağdur etmeyeceğiz. Amacımız bu esnafların işlerine devam etmeleri, dükkan temin edilmesidir. KSS buna elverişlidir. Gerekirse bu alana yeni dükkanlar yapılabilir. Bunu belki KSS yönetimi yapar ya da biz yaparız. Mevcut durumda bu alan riskli durumdadır. Bazı binalar depreme bile gerek kalmadan, neredeyse yıkılacak gibi. Bunlar artık şehri yoran, şehri sıkıştıran unsurlardır’ dedi. Başkan Keleş, yeni projenin prestij projesi olduğunu vurguladı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü “ Hazırladığımız projede, alışveriş merkezleri, oteller, rezidanslar, konutlar olacak. Sosyal alanlar hazırladık. Şehrin ortasında yeni bir kent dokusuyla adeta yeni bir şehir oluşturacağız’. Başkan Mehmet Keleş, DESOB, DEMSO ve KSS olarak konunun istişare edilmesinden duyduğu memnuniyeti de diye getirdi.


Star


Geri Dön