19 / 04 / 2024

Düzce için yüksek hızlı tren raporu hazırlandı!

Düzce için yüksek hızlı tren raporu hazırlandı!

Hızlı Tren çalışmaları konusunda bir sunum hazırlayan Prof. Dr. Shigeru Kakumoto hızlı trenin Düzce’den geçmesinin gerekliliği üzerine hazırladığı raporda Düzce'nin İstanbul-Ankara gibi büyük şehirlerin ortasında yer almasına dikkat çekti.




Tüm Türkiye’de ilgiyle kullanılan “Yüksek Hızlı Tren”in Düzce’den de geçmesi için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.


1999 depremlerinden bu yana Türkiye ve özellikle Düzce’de yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren, hızlı tren yatırımları konusundaki uzmanlığı ile bilinen Tokyo Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof Dr. Shigeru Kakumoto daha önce Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etmişti. Hızlı tren yatırımları hakkında bir sunum hazırlayarak yetkililerle görüşen heyet Düzce’de yapılan ön araştırmaların hızlı tren yatırımlarına uygun olduğuna dair bir raporu bakanlığa verdi.


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yakından takip ettiği Hızlı Tren çalışmaları konusunda bir sunum hazırlayan Prof. Dr. Kakumoto hızlı trenin Düzce’den geçmesinin gerekliliği üzerine hazırladığı raporda sosyo-kültürel ihtiyaçlar ve İstanbul-Ankara gibi büyük şehirlerin ortasında yer almasına dikkat çekti. 



Düzce Belediyesi



Geri Dön