29 / 03 / 2024

Düzce Konuralp dünya turizm destinasyonu olacak!

Düzce Konuralp dünya turizm destinasyonu olacak!

Düzce İl Özel İdaresi tarafından katkı sağlanan üç proje MARKA tarafından hibe desteği almayı hak kazandı. Başvurusu yapılan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi" ile bölge turizmine 786 bin 420 TL kaynak sağlanacak.



Düzce İl Özel İdaresi tarafından katkı sağlanan üç proje MARKA tarafından hibe desteği almayı hak kazandı. Düzce İl Özel İdaresi tarafından başvurusu yapılan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi" ile bölge turizmine 786 bin 420 TL kaynak sağlanacak. Ayrıca Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan ve kabul edilen "Doğu Marmara Antik Kent Projesi" ile Yığılca Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hayata geçirilecek olan "Alternatif Turizm Değerimiz Sarıkaya Mağarası'nın Turizm Altyapısının İyileştirerek Bölge Turizmine Kazandırılması" projelerine proje ortağı olarak mali ve teknik destek sağlanacak. 


KONURALP DÜNYA TURİZM DESTİNASYONU OLUYOR PROJESİ 

Düzce İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek olan projede Düzce Belediyesi proje ortağı olup Akçakoca Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce İş-Kur İl Müdürlüğü, Dubrovnik Belediyesi ve Dubrovnik Kalkınma Ajansı projeye iştirakçi olarak katılacak. Proje kapsamında 2. Düzce-Konuralp Turizm Ofisi kurulacak ve Konuralp ve Kemerkasım köyünde aile pansiyonculuğu, kerpiç yapımı eğitimleri, Konuralp bey otağ çadırı yeniden canlandınlacak ve Osmanlı mutfağını ile yerel yemekler yansıtan lezzetler sunulacak. Kardeş şehir Dubrovnik ile deney aktarımı sağlayacak etkinlikler ile Konuralp'in Dünya Turizm Destinasyonu yapılması hedefleniyor. Proje 24 ay sürecek olup proje ile 786 bin 420 TL. kaynak sağlanacak. 


DOĞU MARMARA ANTİK KENT PROJESİ 

Düzce Belediyesi tarafından yürütülecek olan Doğu Marmara Antik Kent Projesinde Düzce İl Özel İdaresi proje ortağı olarak katkı sağlayacak. 900 bin TL bütçeli proje 20 ay sürecek. Proje kapsamında Konuralp antik tiyatro çevresinde sokak sakinleştirilmesi, arkeopark, seramik atölyesi, açık hava kent müzesi kurulacak ve ev pansiyonculuğu alanında 20 aileye destek sağlanacak. Projenin sona ermesiyle bölge turizminin gelişimine katkı sağlanacak. 


SARIKAYA MAĞARASININ TURİZM ALTYAPISININ İYİLEŞTİRİLMESİ PROJESİ 

Yığılca İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek olan projeye Düzce İl Özel İdaresi proje ortağı olarak katkı sağlayacak. 673 bin 58,60 TL bütçesi bulunan proje 12 ay sürecek. Proje kapsamında Sarıkaya Mağarası'nın turizme kazandırılması amacıyla mağara ve çevresinin yapım işlerinin gerçekleştirilmesi, sportif mağaracılığının geliştirilmesi için gerekli alt yapı çalışmalannın yapılması ve mağara bölgesinin yeni imajıyla ziyarete açılması hedefleniyor. Projenin sona ermesiyle birlikte Yığılca ilçesinde alternatif turizm potansiyeline sahip Sarıkaya Mağarası'nın altyapı ve donanımsal eksiklerini giderilerek bölge turizminin cazibesinin arttı olmasına katkı sağlanacak. 



Düzce Postası




Geri Dön