25 / 04 / 2024

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.




Kalkınma Bakanlığı, Düzce Belediyesi, Düzce İl Özel İdaresi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) katkılarıyla oluşturulan “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ile “Doğu Marmara Antik Kent Projesi’nin içerik tanıtımı için bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde yapılan toplantının ilk oturumunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında “Konuralp Projeleri” konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Keleş, proje kapsamında Konuralp’e büyük bir müze kazandırılacağını ifade ederek “Bugüne kadar yapılan çalışmalarla ortaya çıkartılan eserler saklanabilenler küçük çapta müzede saklanıyordu, daha büyük çaptakiler daha büyük müzelere kazandırılıyordu. Bu çalışma ile birlikte bunun kararını da verdik. Konuralp’te merkezi bir alana büyük bir müze kazandıracağız. Açık alanlarda arkeo parklar oluşacak. Konuralp’te çıkan bütün bulguları, bugüne kadar dışarıya çıkmış olanlar da dahil hepsini Konuralp merkezde sergileyeceğiz. Bu bölgenin kültürel yapısını sergileyebileceğimiz şehir müzesi de kazandıracağız” dedi.


Konuralp’in dünya turizmine kazandırılması için çalışmaların hızlanacağını söyleyen Başkan Keleş, Konuralp halkının istemediği hiçbir şeyin dayatılmayacağını belirterek “Hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi. Başkan Keleş, “Konuralp’i turizme açmamız lazım. Bunun için bir sürü proje yapacağız. Burada var olan değerlerin turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışma yapacağız. Konuralp’in dünyada bilinirliğinin artması için çalışmalar hızlanarak, katlanarak devam edecek. Bu çalışmalar yapılırken önem verdiğimiz konu, Konuralp halkına ve beklentilerine asla zarar vermemek. Halkın istemediği, beklemediği ve yapılmasın dediği hiçbir şey yapılmayacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Sizin istemediğiniz bir şeyi asla dayatmayız. Bütün derdimiz, Konuralp’e gelen turist sayısı artsın, Konuralp’teki insanların gelir seviyesi, yaşam kalitesi yükselsin, daha yaşanabilir cennet köşelerinden biri olsun. Konuralp’i, Akçakoca’da deniz turizmi ile, dağlardaki yayla turizmi ile, motor sporlarıyla, Düzce merkezde oluşturduğumuz çok önemli koridorla birleştirme çalışması yaptık” şeklinde konuştu.


Toplantı kapsamında projeler hakkında bilgilendirme panelleri düzenlenirken oturumlara katılan katılımcılara teşekkür belgesi verildi.



Düzce Belediyesi




Geri Dön