24 / 04 / 2024

Düzce'de icradan 1 milyon 229 bin TL'ye satılık bina!

Düzce'de icradan 1 milyon 229 bin TL'ye satılık bina!

Düzce 4. İcra Müdürlüğü, Düzce Aziziye Mahallesi, eski Tekavit yolu üzerinde bina satılacak. Toplam bedeli 1 milyon 229 bin TL olan binanın ihalesi 16 Ağustos 2011'de  Düzce  Adliyesi Mezat Salonunada  yapılacak...



Düzce 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan;

T.C DÜZCE
4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: 2010/T210 Tal,
GAYRİMENKULUN AçIK ARTIRMA İLANI DÜICc 4, İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN

İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile satılarak paraya çevrilmesine karar verilen gayrımenkullerin cinsi, adedi, evsafı, tapu kaydı, kıymeti;

TAPU KAYDI: Düzce Valiliği Tapu Sicil Müdürlüğü'nün 01.10.2010 tarih, 8.091 JKG.4810001 /3117 sayılı tapu kayıt örneğine göre, Düzce İli, Merkez ilçesi, Aziziye Man., Aziziye mevkii, 1808 parsel no'lu taşınmaz.

İMAR DURUMU: Düzce Belediye başkanlığı Emlak ve Isliklak Mütiürlüğü'nden 05.05.2010 tarih ve 1212 sayı ile celp edilen imar paftası incelendiğinde Aziziye Mahallesi 1808 no'lu parsel ile ilgili olarak taşınmazın tamamının imar uygulama alanı içerisinde katmakta olduğu ve imar planında konut alanı olarak ayrılmış olduğu ve ayrık nizam bodrum+2 kat inşaata müsait bulunduğu anlaşılmaktadır. Ön Bahçe Mes:5.00 m, Yan Bahçe Mes:3.00 m, Arka Bahçe Mes: 3.00 m, Saçak Seviyesi:6.50 m, inşaat Cephesi (Max):, inşaat Derinliği (Max):, Cephe Alınan imar Yolu Genişliği; 15.00 m, Su basman seviyesi:0.90 m, TA.K.S:%40, K. A.K.S:, Yapı Nizamı:Ayrık, Kat Adedl:8odrum+2(lki) kat.

HALİHAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz, Aziziye Mahallesi, eski Tekavit yolu üzerinde bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde bodrum+zemin+bir normal kattan oluşmakta olan betonarme bir bina mevcut bulunmaktadır. Binanın bütün katları işyeri olarak kullanılmakta olup, bodrum katta bir adet sığınak bulunmakta ve sığınak içerisinde bir adet banyo ve tuvalet mevcut bulunmaktadır, Zemin katta güney cephede market, kuzey cephede ise eczane, birinci normal katında İse market üzerinde muayenehane ve eczane üzerinde lokal mevcut bulunmaktadır. Binanın dışı sıvalı ve boyalı, çatısı kiremit ile kaplı vaziyette bulunmaktadır. Zemin katta bulunan işyerlerinin dış cepheleri camekan olarak yapılmış, kapılar pvc olup pencereler pimapen olarak takılmıştır. Birinci katta bulunan ve muayenehane olarak kullanılmakta olan bölüm içerisinde bir adet mutfak ve tuvalet bulunmakta olup, zeminler seramik olarak döşenmiş vaziyette bulunmaktadır. Pencere doğramaları pvc olarak takılmıştır. Birinci katta bulunan ve lokal olarak kullanılmakta olan bölüm incelendiğinde ise bu bölüm içerisinde bir adet tuvalet mevcut olup, zeminler seramik, pencereler ise pvc olarak yapılmış vaziyette bulunmaktadır.

Bu durumda Düzce Belediye Başkanlığından 17.12.2004 tarih ve 2004/121 sayı ite alınmış olan yapı ruhsatına konu olan projede binanın ortak alanlar ile birlikte toplam kullanım alanının 422.00 m2 olduğu anlaşılmaktadır. Taşınmaz bulunduğu konum ve imar durumuna göre incelendiğinde, arsa olarak değerlendirildiğinde Düzce Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunması, Yimpaş gibi alışveriş merkezine yakın bir konumda olması, hastane, eczane gibi sağlık merkezlerine yakınlığı dikkate alındığında, yapılan emsal araştırmaları neticesinde ve serbest piyasa değerleri göz önüne alındığında arsa olarak metrekare değerinin 1.500,00 TL olduğu anlaşılmaktadır. Bina olarak değerlendirildiğinde ise Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ntn 2010 senesi için yayınlamış olduğu inşaat maliyet bedelleri incelendiğinde bu binanın 3,sınıf (B) grubu yapılar niteliğinde bulunduğu ve inşaat maliyet bedelinin ise 511,00 TL olduğu anlaşılmaktadır.

Bu durumda taşınmazın değeri ; Arsa değeri; 676.00 m2 X 1.500,00 TL =1.014,000,00 TL, Bina değeri; 422.00 m2 X 511.00 TL = 215.642,00 TL olmak üzere Toplam değer = 1.229.642,00 TL dır.

KIYMETİ : Taşınmaza 1.229.642,00 TL (BirmilyonikiyüzyirmidokuzbinaltıyüzkırkikiTL) kıymet takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:
1- Taşınmazın Laçık arttırması 16/08/2011 tarihinde saat 11:00 ile 11:10 arasında DÜZCE ADLİYESİ MEZAT SALONUNDA yapılacaktır. Bu arttırmada takdir ediien kıymetin % 60'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, aynca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde en çok arttıranın taahhüdü saklı katmak kaydıyla, gayrimenkulun 2. açık arttırması yine aynı yer ve saatlerde 26.08.2011 tarihinde yapılacaktır. Bu arttırmada da takdir edilen kıymetin %40'tnı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacakları toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla ihale olunur.  

2- Katma Değer Vergisi, İhale Damga Pulu, alıcı adına tahakkuk edecek Tapu Harcı, Tahliye ve Teslim Masrafları satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve taşınmazın birikmiş emlak w vergi borçları ite satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir.

3-) Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin %20'sÜ® nispetinde Türk Lirası nakit ya da bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.

4-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin varsa irtifak hakkı sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaklardır..

5-) Gayrimenkul kendisine İhale olunan satış bedelini hemen ya da verilen süre içinde ödemezse U.K.133. maddesi gereğince ihale feshedilir ve kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı otursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen 7 gün müddetle I.I.K.'nun 129.maddesindeki şartlarla açık arttırmaya çıkarılır. İki ihale arasındaki farktan yasal faizden alıcı ve kefilleri sorumlu. tutulacak, hiçbir hükme gerek kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

6-) şžartname, işbu satış İlanının tanzim tarihinden İtibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.

7-) Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecattm kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1210 Tal. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Düzce 4. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön