25 / 04 / 2024

Düzce’deki Türk Kablo fabrikası 31 milyona satılıyor!

Düzce’deki Türk Kablo fabrikası 31 milyona satılıyor!

Düzce 2. İcra Dairesi önümüzdeki 11 Aralık'ta dev bir fabrikanın satışını yapacak.Beyköy Düzce'de bulunan fabrika bölgenin de önemli bir istihdam kaynağıydı. Ancak hacizlik oldu satılıyor.




Düzce’de bulunan Türk Kablo fabrikası satışa çıkarıldı. Üstelik normal bir satış değil bu. Fabrika icradan satılıyor.


Değeri 31 milyon lira. Ancak yarım asırlık firmanın Türkiye'nin hemen her sokağında bir izi var. Türk Telekom'un da en büyük tedarikçilerinden biriydi. 

Düzce 2. İcra Dairesi önümüzdeki 11 Aralık'ta dev bir fabrikanın satışını yapacak.Beyköy Düzce'de bulunan fabrika bölgenin de önemli bir istihdam kaynağıydı. Ancak hacizlik oldu satılıyor. İcraburada.com'da yer alan şartanemeye göre fabrikanın değeri 30 milyon 900 bin TL. İdare binası ile birlikte satılacak fabrikanın hikayesi ise hüzün veriyor.


1963'DE KURULDU


Ankaralı Özdil Grubu'na bağlı Türk Kablo A.O. 1963'te kurulur. Ülke içindeki iletim hatlarının alüminyum iletken ihtiyacını karşılamak üzere kurulur. 1970'lerden itibaren ihracata da yönelen fabrikanın yüzlerce çalışanı vardı. Hayrettin Özdil'in kurduğu fabrikada ilklere imza atılır. Türk Telekom başta olmak üzere bir çok şirkete kablo temin eden şirketin ürettiği kablolardan Türkiye'nin hemen her ilinde kullanıldı.


Fabrikanın yönetiminde Sema Özdil, Mustafa Tüberk Özdil ve kurucu Hayrettin Özdil bulunuyordu.



Sabah


Geri Dön