16 / 04 / 2024

DYO Akademi belgelendirme bölümü başvuruları bekliyor!

DYO Akademi belgelendirme bölümü başvuruları bekliyor!

İnşaat sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen boya ustaları için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak artık zorunlu. DYO Akademi belgelendirme bölümü başvuruları bekliyor.



İnşaat sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen boya ustaları için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak artık zorunlu. Zorunluluğun ve cezaların da ötesinde hem işçi hem de işverene pek çok avantaj sağlayan Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almak için teorik ve uygulamalı sınavlardan geçerek ‘ustalığı’ ispatlamak gerekiyor. 


Kişinin mesleki bilgi, beceri ve uzmanlığının yanında iş sağlığı ve güvenliği konusundaki seviyesini ölçtüğünden sektördeki kalite seviyesini de yükseltiyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek üzere MYK tarafından yetkilendirilmiş boya sektöründe ilk ve tek kuruluş olan DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, Türkiye çapındaki boya ustalarının başvurularını kabul ediyor.  

 

DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, Mesleki Yeterlilik Belgesi vermek üzere TÜRKAK tarafından TS-EN ISO/IEC 17024 Standardı kapsamında akredite edilerek, 11UY0023-3 İnşaat Boyacısı (Seviye 3) Ulusal Yeterliliğinde Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş, boya sektöründeki ilk ve tek kuruluş. 2014 yılında MYK tarafından resmen yetkilendirilen DYO Akademi Belgelendirme Bölümü, Türkiye çapındaki binlerce inşaat boyacısının, ustalıklarını ispatlayarak Mesleki Yeterlilik Belgelerine sahip olmaları için çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkemizde son yıllarda yayımlanan yönetmelikler ve yasalar dahilinde İnşaat Boyacı ustaları için Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunlu. Ayrıca 23/04/2015 Tarihli 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı kanun ve 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda özellikle Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara dair önemli değişiklikler yapıldı.


Nitelikli işgücünü artırıcı faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla kurulan DYO Akademi Bölümü, bu konuda öncü bir rol üstleniyor. Mesleki Yeterlilik Sistemi, kişiye mesleğine dair bilgi ve becerilerini kanıtlama fırsatı veriyor. Böylece Mesleki Yeterlilik Belgesi sahipleri işe alımlarda öncelik kazanıyor. Sistem işveren açısından da avantajlı çünkü işe alınacak kişinin taşıması gereken bilgi ve becerilerin önceden bilinmesi, işe uygun olmayan adayı istihdam ederek para ve zaman kaybetme riskini azaltıyor.


11UY0023-3 İnşaat Boyacısı Ulusal Yeterliliği kapsamında, İnşaat Boyacı ustası için herhangi bir deneyim ve eğitim zorunluluğu aranmıyor. Bu belgeyi almak isteyen kişiler www.dyo.com.tr sayfasında yayınlanan sınav duyurularını dikkate alarak, başvuru formunu eksiksiz doldurup DYO Akademi Belgelendirme Bölümü’ne başvurabilir. Yapılan değerlendirme sonrası uygun görülen başvuru sahiplerinin, kendilerine belirtilen yer ve tarihte sınav merkezinde hazır olmaları yeterli.



Geri Dön