26 / 04 / 2024

DYO, Manisa'da fabrika kuracak!

DYO, Manisa'da fabrika kuracak!

DYO, Manisa'da 20 bin metrekarelik alana fabrika kuracak



Yaşar Topluluğu Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Bornova Matbaa Mürekkepleri şirketinin, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 20 bin metrekarelik alana kuracağı fabrikanın, kentte 220 kişiye istihdam yaratacağını belirtti.

Yiğitbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 7 milyon dolara mal olacak fabrikanın inşaatına başlandığını bildirdi.

Fabrikanın 11 bin 500 metre karesinin kapalı alan olduğunu ve 9 ayda faaliyete geçmesinin planlandığını anlatan Yiğitbaşı şöyle dedi:

"Gelişmiş modern üretim teknolojileri kullanılarak dizayn edilen yeni tesisin yılda 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesi olacak. Manisa'da 220 kişiye istihdam yaratılacak. Kalite sürekliliğinin yanı sıra verimli bir üretim imkanı veren tesis ile Bornova Matbaa Mürekkepleri dünyanın güçlü mürekkep üreticileriyle daha yoğun bir rekabet içine girecek. Boya sektöründe DYO markası her zaman rakiplerine oranla bir adım önde."

Yiğitbaşı, dünyada ve Türkiye'de boya sektörünün geçen yıl ekonomik krizin de etkisiyle daraldığını vurguladı.

Bornova Matbaa Mürekkepleri'nin 2009 yılını başarıyla kapattığını anlatan Yiğitbaşı, bu başarının 2010'da da süreceğini, Manisa OSB'deki tesisin faaliyete geçmesinin ardından çıtanın daha da yükseleceğini ifade etti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

DYO'dan Manisa'ya 7 milyon dolarlık yatırım

Yaşar Topluluğu DYO markasıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'de inşa edeceği yeni tesisin temelini attı. Yaşar Topluluğu Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yaklaşık 7 milyon dolara mal olacak fabrikanın Manisa'da 220 kişiye istihdam yaratacağını söyledi. 11 bin 500 metrekaresi kapalı alan üzerine kurulan ve 9 ayda tamamlanacak olan fabrikada, yılda 25 bin ton mürekkep üretim kapasitesi bulunacak.
Sabah


Geri Dön