28 / 03 / 2024

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..



Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini internetten "e-belediye" sistemi üzerinden tek bir tıkla yapabiliyor. Bunun için belediyenin bu sisteme dahil olması yeterli.


Peki, e-belediye ile emlak vergisi nasıl ödenir? İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri;


E-belediye ile emlak vergisi ödemek için öncelikle sisteme üye olunması gerekiyor. Üye olurken verilen bilgilerin doğruluğu göz önünde bulundurularak ödeme yapılıyor. 


Üyelik, kişiye veya kuruma ait borçların başka kişilerce sorgulanmasını önlemek için gerekli oluyor. Ayrıca bu üyelik ile yapılan ödemelerin sorgulanması ve kayıt altında tutulması için gerekli oluyor.


Sisteme üye olunduktan ve giriş yapıldıktan sonra "Ödeme işlemleri" sekmesine giriliyor. Buradan ödenecek emlak vergisi seçilerek anlaşmalı bankaların kartları ile veya belediyenin çıkarmış olduğu kartlatla ödeme yapılabiliyor.


Sistemde alınabilecek önlemler

Kullanıcı şifrenizi harf ve rakam karışık olarak seçiniz. Şifrenizi 123456, 9999, doğum gününüzün tarihi, isminiz gibi kolayca tahmin edilebilecek şekilde seçmeyiniz. Güvenliğinizi korumak için üye adınızı ve şifrenizi gizli tutunuz, erişilebilecek bir yere yazmayın ve kimse ile paylaşmayınız


Doğum tarihinizi, gizli sorunuzu, gizli sorunuzun cevabını  ve üyelik bilgilerinizi doğru veriniz. Bu bilgiler şifrenizi unuttuğunuz ve yeniden öğrenmek istediğiniz durumda size lazım olacaktır. 


Güvenli olduğundan emin olduğunuz bilgisayarlardan işlem yapınız. Güvenlik önlemlerinin olduğunu bilmediğiniz ve ortak kullanıma açık bilgisayarlarda mümkün olduğunca işlem yapmamaya çalışınız


E-posta ve diğer kullandığınız servislerden Çıkış, Güvenli Çıkış, Sign Out linklerini kullanarak çıktığınıza emin olunuz


İnternet işletim sisteminizi ve web tarayıcınızı sık sık güncelleyiniz. Yazılım üretici firmaların sık sık yayınladıkları güncellemeleri takip ediniz ve bunları bilgisayarınıza düzenli olarak yükleyiniz


Posta kutunuza istenmeyen e-postaların  (SPAM) gelmesini engelleme özelliğine sahip e-posta  servislerini kullanınız.


İzniniz olmadan bilgisayarınızdaki kişisel ve kimlik bilgilerinizi toplayan casus yazılım programlarına karşı güvenli olduğunu bilmediğiniz web sitelerinden bilgisayarınıza yazılım yüklemeyiniz, MP3, film gibi programları indirmeyiniz.


Virüs, parazit, truva atı ve diğer zararlılardan bilgisayarınızı ve dosyalarınızı korumak için bilgisayarınıza virüs engelleme programı kurunuz. Virüs engelleme programını sürekli güncellemeye dikkat ediniz


Bilgisayarınıza başkaları tarafından izinsiz erişilmesini engellemek için internet güvenlik duvarı (firewall) kullanınız.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön