29 / 03 / 2024

E-denetim uygulamasına geri sayım başladı!

E-denetim uygulamasına geri sayım başladı!

e-Denetim sistemi ile tüm çevre denetim aşamaları ( planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme ), web tabanlı bu programda elektronik ortamda yürütülebilecek. e-Denetim yazılım programı köklü değişiklikler getiriyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre denetimlerinin etkin ve verimli bir şekilde izlenmesi amacıyla e-denetim yazılım programı hazırladı.


E-denetim sistemi ile tüm çevre denetim aşamaları (planlama, uygulama, raporlama, değerlendirme), web tabanlı bu programda elektronik ortamda yürütülebilecek. Böylece bir denetime ait bilgiye sahada yapılan denetim sırasında sistemden ulaşılabilecek. Geçmiş denetimlere ilişkin sorgulamalar yapılabilecek ve bir tesisin çevresel performansı sistem üzerinden takip edilebilecek.




E-DENETİM YAZILIM PROGRAMI KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER GETİRİYOR


Tüm denetim kayıtlarının eksiksiz ve güncel olması, doğru istatistikler elde edilmesine ve denetimlerin daha planlı yapılmasına olanak sağlayacak.

E-denetim programı ayrıca, uzun süreli dava süreçlerinin takibini ve vatandaş şikâyetlerinin değerlendirmesini kolaylaştıracak.

E-denetim programı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında çevre denetim görevinde çalışan personel tarafından kullanılacak olup, ileri ki aşamada yetki devri yaptığımız kurum ve kuruluşların da programı kullanması planlanıyor.

Sistemin test çalışmaları 12 pilot ilde devam ederken, uygulamanın 2015 yılında resmi olarak başlatılması hedefleniyor.


Geri Dön