28 / 03 / 2024

e-Devlet şifresi ile taşınmazlar internet üzerinden sorgulanabiliyor!

e-Devlet şifresi ile taşınmazlar internet üzerinden sorgulanabiliyor!

E - devlet şifresini alan vatandaşların tamamı tapu müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek. Üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabiliyor...



e-Devlet şifresini alan vatandaşların tamamı Tapu Müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından üretilen verilere elektronik ortamda güvenilir biçimde ulaşılabiliyor. Bu kapsamda, e-Devlet kapısı üzerinden her vatandaşın kendi taşınmazını sorgulayabilmesine imkan sağlanmış oluyor. e-Devlet şifresini alan vatandaşların tamamı Tapu Müdürlüklerine gitmeden kendi taşınmazlarının durumları ile internet üzerinden sorgulama yapabilecek.



Tapu ve kadastro verileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde paylaşılırken yapılan protokollerle de 52 kamu kurumu, 15 banka ve 878 Belediye Başkanlığı bu uygulamadan faydalanıyor. Pek çok kamu yatırımının alt yapısını teşkil eden tapu ve kadastro verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elektronik olarak sunulması yatırımların gecikmeksizin gerçekleşmesine katkı sağlıyor.



TOKİ Haber 


Geri Dön