26 / 04 / 2024

E-ticaret uygulamaları, AVM'leri zor durumda bırakıyor!

E-ticaret uygulamaları, AVM'leri zor durumda bırakıyor!

36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu online alışveriş yapıyor. Ancak gelinen noktada tüketiciye ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, AVM'leri ve perakende sektörünü zorlamaya başladı.



Türkiye'de 48 ilde 300 AVM'nin faaliyet gösterdiği perakende sektöründe bu sayının 2015 yılı sonuna kadar 400'ün üzerine çıkması bekleniyor. Fakat Türkiye'de 36 milyon internet kullanıcısının 10 milyonu internet üzerinden alışveriş yapıyor. 


2014'te 2 milyon kişinin daha online alışveriş sistemine girecek. E-ticaretin ise 50 milyar TL'lik bir hacme ulaşması bekleniyor. 


Hızla yaygınlaşan alışveriş merkezleri sadece tüketim alışkanlıklarını değiştirmekle birlikte aynı zamanda pek çok sektörü de yeniden şekillendirdi. Ancak gelinen noktada tüketiciye ek avantajlar sunan e-ticaret uygulamaları, AVM'leri ve perakende sektörünü zorlamaya başladı. 


Lojistik hızla büyüyor 


E-ticaret ile birlikte büyüyen e-lojistik sektörü hakkında konuşan Sertrans Logistics CEO'su Nilgün Keleş, "2014 yılı sonuna kadar 2 milyon kişinin daha sisteme girmesiyle yaklaşık 50 milyar TL'lik hacme ulaşması beklenen e-lojistik sektörü ekonomi dünyasının yeni büyüme alanı olarak görülüyor. Pek çok firma bu alanda yatırım yapıyor ve sektör içinde yeni bir uzmanlık alanı gelişiyor" dedi. 


E-ticarette sadece iyi fiyata ürün satmanın yeterli olmadığına dikkat çeken Keleş, "Müşteri sadakati yaratacak katma değerli hizmetler sunmak da bir o kadar önemlidir" diye konuştu. 


Sözcü 


Geri Dön