28 / 03 / 2024

E5 karayolu üzerindeki Yürüyüş Parkı projesi hayata geçti!

E5 karayolu üzerindeki Yürüyüş Parkı projesi hayata geçti!

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul’un en yoğun trafiğinin yaşandığı E5 karayolu üzerindeki güzergâhta yapımı tamamlan yürüyüş parkını Bahar Şöleni ile hizmete açtı.



Esenyurt Belediyesi, İstanbul’un araç trafiği açısından en işlek yolu olan E5 güzergâhında yapımını tamamladığı ‘E5 Kenarı Yürüyüş Yolu Parkı’nın açılışını, düzenlediği bahar şenliğinde gerçekleştirdi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Kaymakamı Ekrem İnci’nin de katıldığı Mevlana Mahallesi’ndeki bahar şöleninde ilk olarak Siren Rock Grubu sahne aldı. Grup, çaldıkları parçalarla seyircilere keyifli anlar yaşattı. Türk Halk Müziği sanatçısı Gizem Kara ise seslendirdiği eserlerle izleyicilerin beğenisini topladı.


“ALANI GÜZEL BİR YÜRÜYÜŞ PARKI HALİNE GETİRDİK”

Bahar şöleninde vatandaşlara hitap eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, E5 karayolu kenarında vatandaşların hizmetine sunulan yürüyüş parkına ilişkin değerlendirmelerde buldu. Kadıoğlu, “Biz parayla yer satın alıp park yapıyoruz, şu ana kadar 300 dönümü geçti. Parayla satın alıp, okul, cami, hastane yapıyoruz. Şunu vurgulamak istiyorum; biz bir yeri ranta çevirmek yerine arsaları alıp kamuya tahsis ediyoruz. Bu gördüğünüz yürüyüş parkı da bunların içindedir. Buradaki hanım kardeşlerimiz ‘Başkanım biz yürümek için Beylikdüzü’ndeki çamlığa mı gidelim’ derdi. Haklı olarak o zamanlar burada üstgeçit olmadığı için ileriden dolaşıp gelirlerdi. Sonuçta görünen alanı çok güzel bir yürüyüş parkı haline getirdik. Bu hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun hizmetlerinden dolayı mahalle halkı ve muhtarlar tarafından çiçek takdim edildi.


“BAŞKAN İLÇEYİ MERKEZ HALİNE GETİRDİ”

Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak ilçenin hızla büyüdüğü ve geliştiğini dile getirdi. Kaymakam İnci, “Esenyurt ’ta hemen her gün bir açılış ya da temel atma programı gerçekleştiriyoruz. Hızla gelişen ve büyüyen Esenyurt ‘ta belediye başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ilçemizi adeta İstanbul’un merkezi bir ilçesi haline getirdi. Halkımızın her alanda, spor, sağlık, eğitim, kültür ve diğer konularda taleplerine cevap veren Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu yeni parkımız vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.  


Programın sonunda kesilen kurdelenin ardından ‘E5 Kenarı Yürüyüş Yolu Parkı’nın açılışını gerçekleştirildi. Siren Rock Gurubu ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Gizem Kara ile Esenyurtlu vatandaşlar keyifli bir şenlik yaşadılar.



Geri Dön